Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ… ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Τα τυπικά απέμεναν χθες βράδυ, για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Τζένοα στη Μίλαν, καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (14/7), με τις πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας να είναι συγκεχυμένες.
Κάποια ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 4ετές συμβόλαιο, ενώ άλλα για 5ετές, ενώ υπάρχει επίσης δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο «Πάπα» θα πάει δανεικός στους ροσονέρι μέχρι το καλοκαίρι του 2011, αλλά η Μίλαν θα είναι υποχρεωμένη να τον αγοράσει έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Με την υπογραφή του συμβολαίου, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλους, θα ολοκληρώσει μια από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη) μεταγραφές Έλληνα ποδοσφαιριστή σε ξένο σύλλογο.
Ο Παπασταθόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Αίαντα Καλαμάτας και στη συνέχεια στον Απόλλωνα Πεταλιδίου. Το 2005, ο τότε υπεύθυνος των ακαδημιών της ΑΕΚ, Τόνι Σαβέφσκι, διακρίνοντας το μεγάλο ταλέντο του, εισηγήθηκε την απόκτησή του έναντι 30.000 ευρώ.
Ο νεαρός αμυντικός πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ένα ματς Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και στο τέλος του πρώτου γύρου της σεζόν 2005-06, παραχωρήθηκε δανεικός ση Νίκη Βόλου.
Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην ΑΕΚ και έπαιξε σε 14 αγώνες πρωταθλήματος αλλά και σε τρία παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λίγκ. Την περίοδο 2007-08, ο Παπασταθόπουλος παίρνει σπίτι του? τη φανέλα του βασικού, πραγματοποιώντας 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ένα γκολ.
Το ταλέντο του είχε ήδη ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, και το καλοκαίρι του 2008, σε ηλικία 19 ετών, υπέγραψε στην Τζένοα, έναντι 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Από την πρώτη του σεζόν βρισκόταν στις βασικές επιλογές του Τζιαν Πιέρο Γκασπερινί, παίζοντας σε 21 αγώνες και πετυχαίνοντας 2 γκολ. Την περυσινή σεζόν ήρθε η καθιέρωση καθώς αγωνίστηκε σε 30 ματς έχοντας πια κερδίσει τη φανέλα βασικού.
Η φήμη και η αξία του Σωκράτη, “απογειώθηκαν” με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής και ιδιαίτερα με το μαρκάρισμά του πάνω στο Λιονέλ Μέσι. Ίντερ, Λάτσιο, Νάπολι και Μίλαν κινήθηκαν για την απόκτησή του, με τους Μιλανέζους να αποδεικνύουν ότι τον ήθελαν περισσότερο.
Σεμνός και χαμηλών τόνων, ο Παπασταθόπουλος δεν προκάλεσε ποτέ με την συμπεριφορά του, δούλεψε και πλέον έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί στην ελίτ των αμυντικών της Ευρώπης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα