Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΑΚΑΚΗ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αναμένεται να υπογραφεί η απόφαση που θα λογίζει ως “μικρούς” τους ποδοσφαιριστές γεννηθένες από την 1-1-1989 και έπειτα και έτσι θα… λύσει τα χέρια των ομάδων της Γ’ Εθνικής που έκαναν τα πλάνα τους σύμφωνα με ότι ίσχυε μέχρι πέρυσι.
Λογικά, το ίδιο θα συμβεί και για σωματεία του περιφερειακού, ενώ όπως γράψαμε και χθες, από τη σεζόν 2011-12, “μικροί” θα λογίζονται όσοι έχουν γεννηθεί από την 1-1-1991.
Όσον αφορά τις δυο ομάδες του νομού μας που μετέχουν στη Γ’ Εθνική, παίκτης του Πλατανιά είναι και επίσημα απο χθες ο Μπαξεβάνης, ενώ αποκτήθηκε και ο Παντελακάκης. Στον ΑΟΧ, συνεδρίασε χθες η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της υπό σύσταση ΠΑΕ και ασχολήθηκε με διάφορα θέματα, σήμερα αναμένονται εξελίξεις στα μεταγραφικά, ενώ έμεινε ελεύθερος ο Δ. Παπιδάκης. Αναλυτικότερα.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση του Στέλιου Μπαξεβάνη, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 21χρονος επιθετικός (που πέρυσι έπαιξε 24 ματς στο περιφερειακό με τον Αστέρα Ρεθύμνου, σημειώνοντας 18 γκολ) δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου. Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον Πλατανιά, μου έχει μιλήσει ένας πρώην συμπαίκτης μου (Πότσι) όταν ήμασταν μαζί στον Αστέρα, μου είχε πει ότι το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και υπάρχει οργάνωση. Είναι ένα βήμα παραπάνω για μένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, θέλω σιγά-σιγά να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και ελπίζω να καθιερωθώ”.
Προχθές, ο Πλατανιάς ανακοίνωσε τη συμφωνία και με τον Στέλιο Παντελακάκη, που είναι 23 ετών, δεξιός μπακ αλλά μπορεί να παίξει και ως στόπερ, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στο περιφερειακό με τη Σπάθας (23 συμμετοχές, 5 γκολ). Ο Παντελακάκης υπέγραψε και αυτός χθες το συμβόλαιό του, το οποίο έχει διάρκεια τριών ετών και σε δηλώσεις του τόνισε: “Αποτελεί τιμή για μένα η μεταγραφή μου στον Πλατανιά. Οι άνθρωποι της διοίκησης μου δίνουν την ευκαιρία να προσπαθήσω και ν’ αγωνιστώ σε μια κατηγορία όπως η Γ’ Εθνική και επιδίωξή μου είναι να φέρω τον εαυτό μου σε καλύτερη κατάσταση και να γίνω πιο ανταγωνιστικός. Εύχομαι πάνω απ’ όλα να είμαι υγιής και να βοηθήσω τον Πλατανιά. Θέλω να δικαιώσω αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μου δείχνουν ότι με πιστεύουν”.
Α.Ο. ΧΑΝΙΑ
Θέματα που αφορούν την οργάνωση της ομάδας εν όψει της έναρξης – την Δευτέρα- της προετοιμασίας, αλλά και της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής συζήτησαν στη χθεσινή τους συνεδρίαση τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της υπό σύσταση ΠΑΕ ΑΟ Χανιά. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου “… συζητήθηκε το θέμα της απόκτησης-παραχώρησης ποδοσφαιριστών, το ζήτημα της οργάνωσης της προετοιμασίας, της πρόσληψης φροντιστή, όπως επίσης το θέμα των συνεργασιών για τα τμήματα υποδομών. Ακόμη ο ΑΟΧ αποφάσισε να δώσει τιμητική ελευθέρα στον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Παπιδάκη, τον όποιο και ευχαριστεί δημόσια για το ήθος και την αγωνιστικότητά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει. Μετά και την τελική απόφαση της ΕΠΟ για τα όρια ηλικίας των «μικρών» ποδοσφαιριστών μπαίνουν στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε επαφή με τον ΑΟΧ και πριν από την έναρξη της προετοιμασίας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις”.
Ακόμη, κλείστηκε συμφωνία με γνωστή αθλητική εταιρεία, η οποία θα “ντύσει” όλα τα τμήματα του ΑΟΧ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στο site periferiako.com δημοσιεύεται η είδηση ότι “… τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγία Παρασκευή, από ότι φαίνεται θα της στερήσουν τη δυνατότητα να πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η «Σάντα» πραγματοποίησε μια αρκετά καλή πορεία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει εκ νέου σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σήμερα (χθες) οι ποδοσφαιριστές πέρασαν από τα γραφεία του συλλόγου και πήραν τα δελτία τους, κατόπιν σχετικής προτροπής του προέδρου Βαγγέλη Σταθόπουλου. Η διοίκηση της Αγίας Παρασκευής περιμένει κάποια χρήματα από την Δημοτική Αρχή της περιοχής για να τακτοποιήσει τις οφειλές της προς τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής”.
* Ο Σαμουηλίδης, για τον οποίο ενδιαφερόταν ο ΑΟΧ, υπέγραφε στον Αγροτικό Αστέρα.
ΤΟΠΙΚΟ: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δευτεραθλητής της Γ’ κατηγορίας, Ιδομενέας 2008 δε θα δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΧ και τη θέση του -λογικά- θα πάρει η τριταθλήτρια ομάδα του ΙΝΚΑ.
“ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ”
Γ. ΞΗΡΑΚΗΣ ΚΑΙ
Ν. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ
ΣΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
Την ημέρα που άνοιξε η αυλαία του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαμε ζητήσει από παράγοντες, προπονητές και δημοσιογράφους προγνωστικά. Σήμερα λοιπόν επανερχόμαστε για να αποδώσουμε τα …εύσημα σε εκείνους που δικαιώθηκαν στις προβλέψεις τους. Πριν όμως να επισημάνουμε ότι στο φετινό Μουντιάλ είχαμε τις περισσότερες εκπλήξεις των τελευταίων δεκαετιών και παρότι συμμετείχαν και οι 7 προηγούμενοι κάτοχοι κανείς δεν έφθασε στον τελικό. Επίσης για πρώτη φορά η διοργανώτρια χώρα δεν προκρίθηκε στην β’ φάση ενώ ανάμεσα στους 4 πρώτους σκόρερ μονάχα ο ισπανός Βίγια υπολογιζόταν πριν την πρεμιέρα. Σύμφωνα με την FIFA βέβαια πρώτος σκόρερ θεωρείται ο γερμανός Μίλερ καθώς έχει περισσότερες ασίστ από τους άλλους 3 ενώ το πρώτο γκολ της Ολλανδίας στον προημιτελικό ακόμα δεν έχουμε καταλάβει με ποια λογική η παγκόσμια ομοσπονδία από αυτογκόλ του Φ. Μέλο το χρέωσε μία μέρα μετά στον Σνάϊντερ.
Αν τώρα στα “Χ.Ν.” είχαμε στήλη για προγνωστικά στο “Πάμε Στοίχημα” δικαίως άξιζε μία συνεργασία με τον μέχρι πρόσφατα προπονητή του Μινώταυρου Γιώργο Ξηράκη. Γιατί ήταν ο μοναδικός που προέβλεψε το ζευγάρι (Ισπανία – Ολλανδία, τον νικητή, την ομάδα έκπληξη και τον σκόρερ Βίγια) και μόνο στο σκορ δεν έπεσε μέσα. Ενώ την Ελλάδα την έστειλε μέχρι τους “16” με ένα βαθμό περισσότερο στην α’ φάση. Αν είχαμε φέρει ισοπαλία με την Ν. Κορέα ίσως έβγαινε και το σενάριο αυτό.
Αρκετά κοντά στις προβλέψεις τους έπεσαν μερικοί ακόμα προπονητές-παράγοντες όπως ο Αντώνης Καρατζής (Ισπανία, Βίγια, ομάδα-έκπληξη, Ελλάδα α’ φάση) και οι: Γιάννης Μυλωνάκης, Κώστας Γιαννικάκης.
Από τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ τώρα μία γυναίκα μας έβαλε τα… γυαλιά. Η Νίκη Μηλιαράκη από το Ηράκλειο και την “Νέα Κρήτη” βρήκε νικητή, σκόρερ (Βίγια), ομάδα-έκπληξη, αλλά και ακριβή πορεία Ελλάδας με βαθμούς! Αν δηλαδή έδινε φιναλίστ την Ολλανδία -που είπε ως έκπληξη αντί για την Βραζιλία τότε θα έχανε μόνο το σκορ το οποίο άλλωστε ελάχιστοι βρήκαν. Αρκετά καλά ήταν τα προγνωστικά του Λεωνίδα Φιλικόζη (τα ίδια με την Μηλιαράκη, μόνο στους βαθμούς της εθνικής μας ήταν πιο… τσιγκούνης) ενώ για να παινέψουμε και το …σπίτι μας να πούμε ότι από τους 7 συναδέλφους των “Χ.Ν.” όλοι έπεσαν μέσα σε τουλάχιστον δύο προβλέψεις αν εξαιρέσουμε ένα …άρρωστο “βάζελο” που ήθελε αντιπαλους στον τελικό Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σισέ με τον γάλλο μάλιστα πρώτο σκόρερ! Καλύτερα τα πήγε ο Γιώργος Γεωργακάκης που απλά ο Ινιέστα στο 116′ του στέρησε την ευκαιρία να δει πιθανόν την Ολλανδία τροπαιούχο στα πέναλτι ενώ ο Γιώργος Σταυριανουδάκης που ήταν ο μοναδικός που βρήκε ότι ο τελικός θα κριθεί στην παράταση.
Ανακεφαλαιώνοντας:
Το ζευγάρι του τελικού το πρόβλεψε μονάχα ο Ξηράκης ενώ αντίθετα την Ισπανία κυπελλούχο για πρώτη φορά έδωσαν αρκετοί, το 1/4 (25%) και άλλοι 19 την έστειλαν στον τελικό αλλά την έδειναν να χάνει. Φιναλίστ την Ολλανδία προέβλεψαν μόλις 10 ενώ άλλοι 3 (Σπαθαράκης, Δασκαλάκης, Γεωργακάκης) την έδιναν να κατακτάει το Μουντιάλ. Ενα 7% βρήκε ότι ο τελικός θα κριθεί με σκορ 1-0 (Βούρβαχης, Παπαδάκης Λ., Πάγκαλος, Λυγεράκης, Τζωρτζάκης, Ριτζάκης, Σαριδάκης) ενώ 17% πόνταρε στον Βίγια για πρώτο σκόρερ.
Στην ομάδα έκπληξη τώρα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ναι μεν μπορεί να πούμε ότι ήταν η Ολλανδία όμως τον ίδιο τίτλο δικαιούτε ίσως και η περισσότερο η Ουρουγουάη του Φορλάν (ΜVP του Μουντιάλ) που έφθασε στα ημιτελικά μετά από 40 χρόνια. Χαρακτηριστικά ενώ την Ολλανδία έδιναν ως έκπληξη 20 άτομα μόνο 6 από αυτούς την έφερναν να παίζει τελικό και από αυτούς μία ήταν η ψήφος για την κατάκτηση του τίτλου. Την ίδια στιγμή άλλοι 10 την έδιναν παρουσία στον τελικό (8 ως φιναλίστ, 2 ως νικήτρια) αλλά υπολογίζαν άλλες ομάδες για έκπληξη αφού προφανώς για αυτούς η Ολλανδία με δύο τελικούς στην πλάτη της και έχοντας προκριθεί πρώτη από την Ευρώπη με μόνο νίκες δεν ήταν τόσο αουτσάϊντερ. Για τον λόγο αυτό πολύ σωστά πρόβλεψε και ο Νίτσε που ήταν ο μοναδικός που έδωσε Ουρουγουάη ενώ ο Διακάκης με την Γκάνα μπορεί να θεωρηθεί το ίδιο εύστοχος και για λίγα εκατοστά ένα οριζόντιο δοκάρι από το σημείο του πέναλτι -μάλλον η πιο μεγάλη στιγμή της διοργάνωσης- του στέρησε την δικαίωση στα προγνωστικά του και την μαύρη ήπειρο από την παρθενική της εκπροσώπηση στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Για την Εθνική μας τώρα οι πιθανότητες ήταν σχεδόν 50-50 για να την δούμε στην επόμενη φάση τελικά όμως δεν προκρίθηκε όπως προέβλεψε το 47%. Αναφέρουμε τους 12 που έπεσαν μέσα και στους βαθμούς (3): Βαρουξάκης, Παπαδάκης Στ., Κουκουβιτάκης, Βεργάκης, Ξηρουχάκης, Γιαννικάκης, Σασλής, Γκουντελίτσας, Παπασηφάκης, Μπέρκοβιτς, Μηλιαράκη, Μουντάκης Αντ. Ενώ ο συνάδελφος από τα Νέα Κώστας Κοφινάς που πριν λίγες μέρες έκανε διακοπές στα Χανιά έπεσε μέσα στους βαθμούς αλλά έστειλε την εθνική μας λίγο πιο μακρυά στην διοργάνωση -μέχρι τους “16”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα