Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Το ζήτημα της Ίδρυσης Ινστιτούτου Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στα Χανιά και στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης, επανεφέρει με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρύτανης του ιδρύματος, Ιωακείμ Γρυσπολάκης. Από τον Απρίλιο του 2009, το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε υποβάλει πρόταση ίδρυσης Κέντρου Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας, στα πλαίσια του οποίου θα λειτουργούσε και το Ινστιτούτο Διαχείρισης Φυσικών Πόρων & Φυσικών Καταστροφών, με έμφαση στη διαχείριση των υδατικών Πόρων.
Ο πρύτανης, Ι. Γρυσπολάκης, επαναφέρει την πρόταση, με αφορμή τη σχετική συζήτηση που έγινε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του Μανώλη Στρατάκη, αλλά και λόγω της επικαιρότητας του θέματος, εξαιτίας των χαμηλών βροχοπτώσεων στην Κρήτη, που δημιουργούν σοβαρές ελλείψεις νερού.
Στην επιστολή του προς την υπουργό, ο πρύτανης αναφέρει ότι “το προτεινόμενο προς ίδρυση Ινστιτούτο, “θα μπορούσε να στεγαστεί σε χώρο που θα ανεγερθεί στην Πολυτεχνειούπολη Χανίων και προσωρινών σε κτήριο που θα παραχωρηθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης”. Κατά τον κ. Γρυσπολάκη, “η θεσμοθέτησή του θα αξιοποιήσει ένα μοναδικό επιστημονικό προσωπικό, το οποίο είναι διεθνώς καταξιωμένο και πολλάκις βραβευμένο για τα καινοτόμα ερευνητικά και τεχνολογικά επιτεύγματά του”.
Στην πρόταση που κατατέθηκε στην υπουργό, αναφέρεται ότι κύριος στόχος του Ινστιτούτου θα είναι η αξιoποίηση του προσωπικού και της έρευνας που παράγεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης καθώς και η αξιοποίηση “των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Κρήτης, του πλούτου των αγροτικών προϊόντων, του φυσικού πλούτου και της τουριστικής βιομηχανίας”.
Ο κ. Γρυσπολάκης, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της υπουργού για περαιτέρω λεπτομέρειες επισημαίνοντας ότι “η ανάκαμψη της χώρας δεν μπορεί να προέλθει μόνον από την μείωση των εξόδων, αλλά χρειάζεται και ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα