Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στους πανελλήνιους χάντμπολ παγκορασίδων η ΕΑΧ Χανιά

Αναχωρεί απόψε ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά η αποστολή της ΕΑΧ Χανιά (φωτ.), η οποία στη συνέχεια θα μεταβεί στην Βέροια, όπου θα πάρει μέρος στην τελική φάση του 18ου πανελληνίου πρωταθλήματος χάντμπολ παγκορασίδων, το οποίο διεξάγεται εκεί το διάστημα 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου.
Μετέχουν συνολικά 12 ομάδες και η χανιώτικη είναι στον Β’ όμιλο, μαζί με Διγενή Ακρίτα Φλώρινας (τον αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα, 2μμ), Καματερό (Δευτέρα, 8μμ), Ορμή Πάτρας (Τρίτη, 5μμ), Φέρωνα Βέροιας (Τετάρτη-9.30πμ), Πόντιους Κιλκίς (Τετάρτη-3.30μμ), ενώ τον Β’ απαρτίζουν οι: Δήμος Κορυδαλλού, Αρίων Πτολεμαϊδας, Προσοτσάνη, ΑΟ Ιωαννίνων, Μεγ. Αλ. Γιαννιτσών, Αίας Ωραιοκάστρου.
Μετά την ολοκλήρωση των μονών αναμετρήσεων της α’ φάσης, οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν στην τελική φάση και οι υπόλοιπες -χιαστί- για την τελική τους κατάταξη, σε αγώνες που θα γίνουν Πέμπτη και Παρασκευή.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλήτριες γεννηθείσες τα έτη 1996-97, όμως στην ΕΑΧ Χανιά επιτράπει -κατ’ εξαίρεση- από την ΟΧΕ η συμμετοχή και 6 αθλητριών μίνι (έτος γεν. 1998 και νεότερες), αφού η ομάδα του νομού μας δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει μέρος και στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο είχε ορισθεί σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα (ολοκληρώθηκε πριν τρεις ημέρες στην Κατερίνη), κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να κάνει δυο συνεχόμενες μακρινές μετακινήσεις.
Στην αποστολή μετέχουν 13 αθλήτριες (Παπαδοκωνσταντάκη Μαρία, Καμπανιέρη Αρετή, Καστρινάκη Νικολέτα, Μπόσκοβιτς Κατερίνα, Βαμβακά Βασιλική, Γαλή Αφροδίτη, Ντουρουντάκη Νεκταρία, Σπανουδάκη Κατερίνα*, Αλυγιζάκη Αριάδνη*, Κολομβάκη Αφροδίτη*, Σπανουδάκη Ναταλία*, Δημητρακοπούλου Χαρά*, Τζαφελαρη Άντζελα*- με * σημειώνονται αυτές που ανήκουν στην κατηγορία μίνι), ενώ συνοδοί είναι η προπονήτρια Νατάσα Ότοβιτς-Φάσουρα και γονείς κοριτσιών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα