Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εσπασε το …ρόδι η εθνική μας 2-1 την Νιγηρία

Επιτέλους! Η εθνική μας ομάδα ανατρέποντας μάλιστα το σκορ πέτυχε όχι μόνο τα πρώτα της γκολ σε ένα Μουντιάλ αλλά και μία ιστορική νίκη με 2-1 επί της Νιγηρίας. Πλέον μπορεί να κάνει όνειρα ακόμα και για πρόκριση αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ξόρκισε τα …φαντάσματα που είχαν εμφανιστεί πριν 16 χρόνια στα γήπεδα των ΗΠΑ και τα οποία είχαν “ζωντανέψει” το περασμένο Σάββατο απέναντι στην Ν. Κορέα.
Μάλιστα όταν στο 16′ δεχθήκαμε ένα τέρμα από το απίστευτο λάθος όλης της ελληνικής άμυνας και φυσικά του Τζόρβα στη φάση του χτυπήματος φάουλ του Ούτσε σίγουρα πολλοί έλληνες σκέφτηκαν ότι το έργο το είχαμε ξαναδεί…
Ευτυχώς ένας παίκτης τον αφρικανών ο Κάιτα με την κουτή (όσο και δίκαιη) αποβολή του στο 33′ έκλεψε από τον πορτιέρο μας τον τίτλο του μοιραίου παίκτη και έδωσε το έναυσμα στην εθνική μας για την μεγάλη αντεπίθεση. Πράγματι τα παιδιά του Οτο Ρεχάγκελ με το που απεκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισαν να επισκέπτονται όλο και πιο συχνά την αντίπαλη εστία με τους Νιγηριανούς να έχουν “πελαγώσει” και με τον Γερμανό προπονητή να θυσιάζει σωστά τον τρίτο κεντρικό αμυντικό (Παπασταθόπουλος) βάζοντας τον Σαμαρά τρία λεπτά αργότερα. Και μπορεί η εθνική μας να έχασε αρχικά 2-3 κλασικές ευκαιρίες αλλά ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το α’ ημίχρονο ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο ελληνικό τέρμα σε τελική φάση Μουντιάλ μετά από 404 στείρα αγωνιστικά λεπτά.
Ιδια εικόνα και στο β’ 45λεπτο. Αφού γλιτώσαμε το έμφραγμα στη φάση του 59′ όταν μετά το τετ-α-τετ του Γκέκα, ο Αγεκμπένι πρώτα και ο Ομπάσι στη συνέχεια έχασαν σπάνια ευκαιρία, τα παίξαμε όλα για όλα, αποδίδοντας πάντως ορθολογικό και έξυπνο ποδόσφαιρο. Η έντονη πίεση καρποφόρησε (επιτέλους!) στη φάση του 73′ όταν ο Τοροσίδης (φωτ.) πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Ενιεάμα και έγραψε το 2-1 στέλνοντας στα ουράνια όλους τους Ελληνες.
Η πρώτη ελληνική νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ είναι γεγονός!
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Τζιόλης, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Κυργάκος, Γκέκας (79′ Νίνης), Παπασταθόπουλος (37′ Σαμαράς), Κατσουράνης.
Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιάμα, Γιόμπο, Ταϊβό (55′ Εχιεγίλε) (77′ Αφολάμπι), Σίτου, Αγεγμπένι, Οντεμβίγκιε (46′ Ομπάσι), Ούτσε, Κάιτα, Αρούνα, Οντιά, Ετούχου.
Μετά και την ήττα με 4-1 της Αργεντινής επί της Ν. Κορέας η βαθμολογία στον Β’ όμιλο έχει ως εξής: Αργεντινή 6 βαθμοί 5-1 γκολ, Ν. Κορέα 3 βαθμοί 3-4 γκολ, Ελλάδα 3 βαθμοί 2-3 γκολ, Νιγηρία 0 βαθμοί 1-3 γκολ.
Εδώ η Ελλάδα είναι τρίτη όχι γιατί έχει χάσει από την Ν. Κορέα (αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά κριτήριο ισοβαθμίας) αλλά επειδή αν και έχουν τον ίδιο συντελεστή τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου με -1 (πρώτο κριτήριο) υστερεί στα επιθετικά γκολ (δεύτερο κριτήριο) έχοντας σκοράρει 2 φορές έναντι 3 των ασιατών. Αν δηλαδή η Ελλάδα είχε νικήσει χθες 3-1 θα ήταν τώρα 2η μπροστά από την Ν. Κορέα. Θυμίζουμε την τελευταία 3η αγωνιστική την ερχόμενη Τρίτη (9.30μμ): Ελλάδα – Αργεντινή και Ν. Κορέα – Νιγηρία. Εδώ ποντάρουμε να βρούμε αδιάφορη την Αργεντινή μήπως και πάρουμε έστω μία ισοπαλία και οποσδήποτε σε νίκη της Νιγηρίας. Πάντως αν και τα δύο παιχνίδια λήξουν με ένα γκολ διαφορά υπέρ Αργεντινής και Νιγηρίας στην τριπλή ισοβαθμία στους 3 βαθμούς 2η θα είναι η αφρικανική ομάδα με -1 συντελεστή γκολ έναντι -2 Ν. Κορέας και Ελλάδας!
Αργά χθες βράδυ έπαιξαν Γαλλία – Μεξικό ενώ σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες: 14.30 Γερμανία – Σερβία (4ος όμιλος), 17.00 Σλοβενία – ΗΠΑ και Αγγλία – Αλγερία (3ος)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα