Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ:

Η ελληνική ναυτιλία αντιστέκεται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις και είναι ο μόνος κλάδος παραγωγής και υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο που δεν τροφοδοτεί το φάσμα της ανεργίας υπογράμμισε ο Θεόδωρος Βενιάμης πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προς τους Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης των Ποσειδωνίων 2010.
Παράλληλα επεσήμανε με έμφαση ότι σε ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον με βασικά χαρακτηριστικά την αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας και την αδυναμία πρόβλεψης της ναυλαγοράς, που εμποδίζουν τη διαμόρφωση αξιόπιστης επιχειρηματικής προοπτικής ακόμη και για το εγγύς μέλλον, η ελληνική ναυτιλία προσφέρει θέσεις απασχόλησης υψηλών προδιαγραφών στους νέους της χώρας μας. Ο κ. Βενιάμης υπογράμμισε ότι η διαδικασία προσέλκυσης στο ναυτικό επάγγελμα, την οποία η Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συστηματοποίησε τα τελευταία χρόνια, άρχισε να αποφέρει καρπούς ώστε να δικαιολογείται η αισιοδοξία ότι τα προσεχή χρόνια θα έχει καλυφθεί σημαντικό μέρος του υφιστάμενου κενού στις τάξεις των αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Συγχρόνως, επεσήμανε, καταβάλλονται προσπάθειες για την βελτίωση της ναυτικής εκπαίδευσης στην πατρίδα μας, τόσο σε επίπεδο διδακτικού προσωπικού όσο και εκσυγχρονισμού της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η “Επόμενη Ημέρα” θα βρει τη ναυτιλία της ελληνικής διαχείρισης και πάλι στην παγκόσμια πρωτοπορία και ως προς το μέγεθος ενός πλέον σύγχρονου στόλου και ως προς την μακρόχρονη εμπειρία προσφοράς υψηλής ποιότητας μεταφορικών υπηρεσιών στο παγκόσμιο εμπόριο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα