Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μελέτης για
την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του κόλπου Κισάμου και στα μέσα του Απρίλη η κυκλοφοριακή μελέτη για την ίδια περιοχή.
Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης της μελέτης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΔΥΚ στην Αγιά. Οι μετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της μελέτης και εκτιμήθηκε ότι μέσα στο καλοκαίρι είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν όλες οι βασικές μελέτες που απαιτούνται.
Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν μια σειρά από προτάσεις του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Σκουτέλη που έχει την ευθύνη για την αρχιτεκτονική μελέτη. Ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων κ. Πουλής υπογράμμισε πως στόχος της μελέτης είναι πέρα από τη γενικότερη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Πάνω στο θέμα της αρχιτεκτονικής μελέτης τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Κισάμου Φ. Σκουλάκη και Μηθύμνης Γ. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Μηθύμνης Ν. Κουμάκης, ο σύμβουλος του Δήμου Μηθύμνης Αντ. Σχετάκης, ο κ. Πατρελάκης εκ μέρους του ΟΑΔΥΚ κ.ά.
O κ. Σχετάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του Δήμου Μηθύμνης με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Αρναουτάκη, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ανάπλαση που προβλέπεται να γίνει και επεσήμανε πως το έργο μπορεί να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου προβλέπει έργα πεζοδρόμησης, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, χώρων αναψυχής, διευθέτησης ρεμάτων σε μια μεγάλη έκταση από τα Νοπήγια μέχρι την τοποθεσία Βιγγλιά αμέσως μετά το λιμάνι της Κισάμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα