Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΤΟ 2-0 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ? ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΠΑΘΑ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Παράδοση 33 χρόνων έσπασε με τη χθεσινή του νίκη στη Νέα Αλικαρνασσό με 2-0 επί του Ηροδότου ο ΑΟΧ και έκανε ένα ακόμα μεγάλο βήμα για τη κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Σπάθα και Μινώταυρος δικαίωσαν τα προγνωστικά απέναντι στους ουραγούς Ασή Γωνιά (4-0) και ΑΣΙ (3-0) ενώ ο Ακρίτας δεν τα κατάφερε στη Βιάννο. Πιο αναλυτικά οι αγώνες της 17ης αγωνιστικής.
Σπάθα – Ασή Γωνιά 4-0
Εχοντας πάρει τον “αέρα” των αποκορωνιωτών από τον α’ γύρο η Σπάθα επικράτησε και χθες με 4-0 και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα πέσουν δύο κρητικές ομάδες από την Γ’ Εθνική. Γιατί τότε θα υποβιβαστούν 5 από το περιφερειακό και θα ανέβει πολύ το όριο σωτηρίας. Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο σε γύρισμα του Ατματζίδη ο Λειβαδίτης με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 23′ ο Δαμανάκης ανάγκασε με ψηλοκρεμαστό σουτ τον Μαστοράκη να διώξει σε κόρνερ, στο 30′ ο Παπαδομανωλάκης έχασε διπλή ευκαιρία αφού ο τερματοφύλακας αρχικά με τα πόδια και στη συνέχεια μπλοκάροντας δεν επέτρεψε να γίνει το 2-0. Ενώ στο 44′ ξανά ο Μαστοράκης σε σουτ του Χούτρη έκανε μία μεγάλη απόκρουση. Με την συμπλήρωση όμως ενός τετάρτου στο β’ ημίχρονο (60′) ο Ατματζίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Παπαδομανωλάκης με γυριστό σουτ πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του Κολυμπαρίου απλοποιώντας τα πράγματα. Στο 75′ από μπαλιά του Δαμανάκη ο Λειβαδίτης με πλασέ σημαίωσε το 3ο τέρμα των γηπεδούχων και το σκορ έκλεισε στο 83′ ο Δρακάκης με πλασέ από ασίστ του Χούτρη.
Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής Μακρυβογιατζάκης από το Ηράκλειο.
Μινώταυρος – ΑΣ Ιεράπετρας 3-0
Με …τρία πρόσωπα εμφανίστηκε χθες στις Μουρνιές ο Μινώταυρος που τελικά κατάφερε να σπάσει το ρόδι και να πετύχει το πρώτο του τρίποντο για το 2010 επικρατώντας με 3-0 του ΑΣΙ.
Στο πρώτο 25λεπτο ήταν ασόβαρος και νόμιζε ότι μόνο με την φανέλα θα έπαιρνε τη νίκη απέναντι στον ουραγό. Στο τελευταίο 20λεπτο του α’ ημιχρόνου, σοβαρεύτηκε αλλά τότε εμφανίστηκε το …ψυχολογικό πρόβλημα με την αστοχία που τον έχει κάνει να βρίσκει με το σταγονόμετρο δίχτυα φέτος μέσα στις Μουρνιές. Ενώ αντίθετα στο β’ ημίχρονο χρειάστηκε να περιμένει μονάχα επτά λεπτά για να ανοίξει το σκορ και μέσα στο πρώτο 20λεπτο με τρία συνολικά γκολ να διώξει τα …φαντάσματα.
Στο 25′ από φάουλ του Μιχάκη ο Καλογεράκης έπιασε κεφαλιά άουτ, στο επόμενο λεπτό ο Περδικάκης βρέθηκε τετ α τετ με τον Λυράκη που απέκρουσε ενώ ακολούθησε ένα πεντάλεπτο που ο Καλογεράκης φλέρταρε με το γκολ χωρίς επιτυχία. Στο 35′ είχε ψηλοκρεμαστό σουτ άουτ, στο 37′ ειδε τον Λυράκη να διώχνει σε κόρνερ στο σουτ που επιχείρησε και ένα λεπτό αργότερα αστόχησε σε κεφαλιά. Ιδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Κελαϊδή στο 38′, ενώ στο 41′ στο σουτ του Μιχάκη ήταν ο γκολκίπερ και στο 44′ σε πλασέ του Βακαλουνάκη οι αμυντικοί που κράτησαν την εστία του ΑΣΙ απαραβίαστη. Η ομάδα του Λασιθίου πάντως δεν κλείστηκε αλλά έχοντας και σημαντικές απουσίες κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο ίδιο διάστημα μονάχα με ένα μακρινό σουτ του Τριπολιτσιώτη στο 29′ που έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κοκκινάκη. Λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους και στο 52′ όμως από πλασέ του Παπαδημητρίου ο Λυράκης απέκρουσε αλλά ο Καλογεράκης που την κέρδισε στη συνέχεια με πλασέ “λύτρωσε εαυτόν και αλλήλους” πετυχαίνοντας το 1-0.
Στο 55′ ο Αϊβαλιώτης με πλασέ πλησίασε στην ισοφάριση αφού έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ήταν ο Παπαδημητρίου που είχε σουτ άουτ. Τελικά στο 63′ από μπαλιά του Περδικάκη ο Βακαλουνάκης με σουτ πέτυχε το παρθενικό του τέρμα μέσα στις Μουρνιές φέτος διπλασιάζοντας τα γκολ των γηπεδούχων και ο ίδιος παίκτης στο 65′ με σουτ έξω από την περιοχή σφράγισ τη νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Στο διάστημα που απέμενε ο Κελαϊδής είχε κεφαλιά άουτ στο 80′.
Καλή ήταν η διαιτησία του Βισκαδούρου από το Ηράκλειο.
Ηρόδοτος – ΑΟ Χανιά 0-2
Για μία ακόμη αγωνιστική ο φετινός ΑΟΧ πιστοποίησε ότι είναι φτιαγμένος από “μέταλλο πρωταθλητή” καθώς πέρασε νικηφόρα από μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται και μάλιστα είχε να γευτεί 33 ολόκληρα χρόνια τη νίκη μέσα στην Νέα Αλικαρνασσό. Γιατί τελευταία φορά που είχε νικήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν την 13η αγωνιστική της περιόδου 1976-77 για τη Β’ Εθνική τότε όταν είχε επικρατήσει 2-0 με γκολ του Τρουμπούκη και του αείμνηστου Δ. Μαράκη. Πριν δύο χρόνια βέβαια ο ΑΟΧ είχε πάρει τη νίκη αλλά με μηδενισμό καθώς το παιχνίδι είχε διακοπή όταν φίλαθλος των γηπεδούχων είχε χτυπήσει τον αρχηγό των Χανιωτών Χρήστο Μπουρμπάκη. Χθες όμως κατάφερε να πάρει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, ελέγχοντας το παιχνίδι στο α’ ημίχρονο και “χτυπώντας” δύο φορές στο β’ μέρος.
Συγκεκριμένα στο 60′ ο Περράκης που μόλις είχε περάσει αλλαγή και στη πρώτη του επαφή με τη μπάλα κέρδισε φάουλ. Το φάουλ εκτέλεσε ο Γωνιωτάκης, ο Περράκης κέρδισε την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Βασαδάκης με νέα κεφαλιά βρήκε τον υψηλόσωμο μέσο που με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-1. Και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γωνιωτάκης έκλεψε την μπάλα από τον Μαυρίδη λίγο μετά τη σέντρα, προχώρησε και αφού απέφυγε και τον Κάργατζη με σουτ έφερε τον ΑΟΧ ένα ακόμα βήμα στον τίτλο.
Το α’ μέρος κύλησε χωρίς φάσεις και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα σουτ του Κοζυράκη στο 35′ που απέκρουσε ο Καλογεράκης.
Στο β’ ανέβηκε ο ρυθμός και μετά το γκολ ο ΑΟΧ πλησίασε δύο φορές στο 0-2 αρχικά στο 61′ μετά από κόρνερ του Αντιασβίλι, κεφαλιά του Ιασωνίδη και πλασέ του Μπουρμπάκη πάνω στον Κάργατζη και στο 63′ όταν ο τερματοφύλακας του Ηροδότου απέκρουσε σε κόρνερ του Περράκη.
Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στην ισοφάριση στο 84′ αλλά ο Καλογεράκης έστω και δύσκολα κράτησε το 0 σε σουτ του Τρουλινού.
Καλή ήταν η διαιτησία του Λασιθιώτη Γκούντρα και αρκετά καλή η φιλοξενία. Λόγω της απαγόρευσης της μετακίνησης των Χανιωτών φιλάθλων στο γήπεδο βρεθήκαν μονάχα καμιά δεκαριά μεμονωμένοι ανάμεσα στους 250 φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα.
Πατούχας – Ακρίτας 4-1
Ενα παράξενο γκολ για το οποίο οι Χανιώτες φωνάζουν ότι σημειώθηκε ενώ έπρεπε να τηρηθεί το “ευ αγωνίζεσθαι” έκρινε σε μεγάλο βαθμό τη χθεσινή συνάντηση αφού με τον τρόπο αυτό έγινε το 3-1.
Συγκεκριμένα στο 71′ ο Παπαδημητρίου σούταρε προς την εστία του Ακρίτα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι υποστήριξαν ότι ο παίχτης τους δεν ήθελε να σκοράρει απλά γύρισε από μακριά την μπάλα στην εστία των Χανιωτών. Ομως αυτή κατέληξε στα δίχτυα επειδή ο Λούπας συζητούσε με τους αμυντικούς του!
Από την άλλη ο Διακάκης ειπε ότι τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι: “πήγαν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και καταλάβαμε τί σημαίνει β? γύρος και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια”.
Τέλος πάντων πέρα από αυτό το γκολ η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων άντεξε μέχρι το 37′ όταν ο Παπαδημητρίου εκτέλεσε αριστοτεχνικά κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα (η μπάλα χτύπησε και στον Τραϊτοράκη) ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ανδριαδάκης μετά από σέντρα του Κοσμαδάκη, έπιασε καρφωτή κεφαλιά αφήνοντας «άγαλμα» τον Λούπα.
Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή ευκαιρία στο 17 με τον Τσαμτσάκη εντός περιοχής και να ανακόπτεται σωτήρια από τον Μαρκάκη, ενώ στο 23? ο Αλέξης έπιασε ένα δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα και ο Γιαλαμάς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο β? ημίχρονο η είσοδος των Γιανναράκη και Σηφακάκη έδωσε πνοή στον Ακρίτα και στο 51? μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλέξι οι αμυντικοί του Πατούχα αδράνησαν και ο Γιανναράκης με προβολή μείωσε σε 2-1.
Στο 64? ο Ανδριαδάκης άδειασε όλη την άμυνα του Ακρίτα και εντός περιοχής ανακόπηκε από τον Γιανναράκη ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σωτηριάδη. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε (2η κίτρινη) και ο Νικολάρας.
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Παπαδημητρίου αλλά ο Λούπας απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 71? έγινε η φάση του αγώνα που περιγράψαμε.
Το σκορ έκλεισε στο 84? ο Ανδριαδάκης με ασύλληπτο διαγώνιο σουτ.
Από τη διαιτησία του Λασιθιώτη Σωτηριάδη οι φιλοξενούμενοι εχουν πάρα πολλά παράπονα, θεωρώντας ανύπαρκτο το πέναλτι που έδωσε εις βάρος του και ότι έπαιξε φουλ έδρα.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Γιούχτας – Μοχός 2-0: Ο Τσαφαντάκης στο 43′ και στο 63′ πέτυχε τα γκολ για την ομάδα των Αρχάνων.
Ρούβας – Επισκοπή 1-0: Μόλις στο 5′ ο Πρινιανάκης πέτυχε το μοναδικό τέρμα που έκρινε τη συνάντηση.
Αστέρας Ρ. – Αετός 4-1: Περίπατος των γηπεδούχων στο Ρεθεμνιώτικο ντέρμπι με γκολ του Κατσαμά στο 28′, του Μιχελιδάκη στο 60′ και στο 84′ και του Μπαξεβάνη στο 65′.
Αναγ. Ιεράπετρας – ΠΑΟΚ 1-1: Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9′ με τον Τσιτλακίδη αλλά η ομάδα του Κρουσώνα πήρε ένα πολύτιμο βαθμό με γκολ του Μπέρκη στο 30′.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα