Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β? ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αποβλήθηκε ο Άρης Χ.
Με δυο ομάδες θα συνεχιστεί ο β? γύρος στον 3ο υποόμιλο της Β? Εθνικής χάντμπολ γυναικών (δηλαδή αυτόν που αφορά την Κρήτη), αφού ο Άρης Χανίων συμπλήρωσε δυο μηδενισμούς και αποβλήθηκε από τη διοργάνωση. Αυτό έγινε στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με την ΕΑΧ Χανιά, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι δεν προσκόμισαν κάποιο απαραίτητο έγραφο και οι διαιτητές Βήτας, Σκλαβενίτης, έκλεισαν το φ.α. Έτσι, μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ουσιαστικά θα γίνει μόνο ένα παιχνίδι (6/2, Κύδων – ΕΑΧ Χανιά), γεγονός που… δε βολεύει τη δεύτερη ομάδα (η οποία είναι και το φαβορί για τον τίτλο), αφού δε θα ξετιμωρηθούν δυο παίκτριες της (Ευτ. Ασλανίδου, Γεωργεδάκη), που χρωστάνε ποινές από την περυσινή Α2.
Βαθμολογία (σε 3 αγώνες): ΕΑΧ Χανιά 4 (2 νίκες), Κύδων 2 (1 νίκη-1 ήττα), Άρης Χανίων (2 ήττες) 0. Ο Άρης Χανίων έχει 2 μηδενισμούς.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Άρχισε και το τοπικό πρωτάθλημα νεανίδων, με την ΕΑΧ Χανιά να κερδίζει στην πρεμιέρα 28-21 (ημιχρ. 14-13) τον Κύδωνα. Και στην κατηγορία αυτή θα γίνουν δυο αγώνες, με την ομάδα που θα φτάσει στις δυο νίκες ή έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση που υπάρχει από μια νίκη, να κατακτά τον τίτλο.

ΣΥΓΧΡ. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Προετοιμασία με την εθνική
κορασίδων η Ντουντουνάκη
Μετά την ολοκλήρωση των χειμερινών αγώνων συγχρονισμένης κολύμβησης κορασίδων Α?, επελέγησαν 15 κορίτσια τα οποία μετέχουν σε καμπ προετοιμασίας της αντίστοιχης εθνικής μας ομάδας. Μεταξύ αυτών είναι και η αθλήτρια του ΝΟΧ, Άννα Ντουντουνάκη, η οποία θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.
* Στο χειμερινό πρωτάθλημα κορασίδων Α?, ο ΝΟΧ πήρε μέρος με δυο ντουέτα. Οι Αμπελά Φρατζέσκα/Ντουντουνάκη Άννα κατατάχθηκαν 4ες, συγκεντρώνοντας 73.86 (στον προκριματικό ήταν 5ες), ενώ οι Γκεοργκίεβα Άννα/Μπιτσάκη Ιωάννα κατέλαβαν την 9η θέση (6ες στον προκριματικό). Τα μετάλλια κατέκτησαν οι Παπάζογλου-Αλζιγκούζη (Αργυρούπολη) 79.09β, Κουτίδη-Τσερνέτσκα (ΝΟΒΑ) 76.37 και Μάντζιου-Μαραγκάκη (Αργυρούπολη) 75.22.
Στο ομαδικό, το χρυσό πήρε η Αργυρούπολη (76.86β), το ασημένιο ο ΝΟΒΑ (71.66) και το χάλκινο ο Κ.Ο. Ηρακλείου (71.38).
* Αν δεν προκύψει κάποιο έκτακτο κώλυμα, τα Χανιά θα φιλοξενήσουν -την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου- το Μεσογειακό κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης κατηγορίας κορασίδων.

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΒΟΣ
Πολλές οι συμμετοχές
στην ημερίδα του Ηρακλείου
Την πρώτη ημερίδα κλειστού στίβου της χειμερινής περιόδου διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης στην αίθουσα του Παγκρήτιου Σταδίου, στο Ηράκλειο, όπου έδωσαν το “παρών” πολλοί αθλητές-τριες σωματείων του νησιού μας, διαφόρων ηλικιακών κατηγορίών.
Στην ημερίδα πήρε μέρος και ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, έχοντας αρκετά καλή παρουσία. Συγκεκριμένα, τις τρεις πρώτες θέσεις στο μήκος πήραν οι Δημήτρης Μιχαλέλης (7.19μ), Θοδωρής Μαθιουδάκης (7.18) και Θοδωρής Κυτράκης (6.74), στο ύψος νικητής ήταν ο Νίκος Μανουσέλης (2μ), με 3ο τον Περικλή Βουρδουμπά (1.35μ), ενώ στο τριπλούν κέρδισε ο Αναστάσης Ανδριανίδης (13.94μ) και 2ος κατετάγη ο Γιώργος Αποστολίδης (13.44). Ακόμη, στο ύψος κορασίδων η Υβόνη Σαρτζετάκη πήρε την 3η θέση (1.35μ), ενώ στις παγκορασίδες Β?, νικήτριες αναδείχθηκαν οι Ιωάννα Αρναντωνάκη (στο μήκος, με 4.67μ) και Χαρά Δημητρακοπούλου (στο ύψος, με 1.40μ).
Η επόμενη ημερίδα κλειστού στίβου θα γίνει στην Ιεράπετρα, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Αγώνα ανεξαρτήτων
διοργάνωσε ο Κύδωνας
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά το άθλημα της ποδηλασίας, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του τμήματος ποδηλασίας του Α.Ο. Κύδων διοργάνωσε αγώνες ανεξαρτήτων (μαθητών Δημοτικού – Γυμνασίου) αγοριών και κοριτσιών, στην pista park, στο Βαρύπετρο. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την περασμένη Κυριακή δεν επέτρεψαν να υπάρξει πολύ μεγάλη συμμετοχή, όμως όσα παιδιά παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία ν? αγωνιστούν, αλλά και να μάθουν αρκετά μυστικά του αθλήματος και της ασφαλούς οδήγησης.
Tα αποτελέσματα. ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Καρυμπίδης Λεωνίδας. ΔΗΜΟΤΙΚΑ (Ε?-ΣΤ? τάξη): Σταυρακάκης Γιώργος, Δάνδολος Νίκος, Χαιρετάκης Δημήτρης, Ελληνιτάκης Αντώνης. (Γ?-Δ? τάξη): Ελληνιτάκη Ειρήνη. ΝΗΠΙΟ: Φραγκιουδάκη Βασιλική.
Κατά τη διάρκεια των απονομών (φωτ.) κάθε κατηγορίας δόθηκαν μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα και πλούσια δώρα (προσφορά του καταστήματος “Ποδηλάτης”, στην οδό Κισσάμου 208).
* Ο σύλλογος γονέων του τμήματος ποδηλασίας του Α.Ο.Κύδων ευχαριστεί τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν, τους γονείς τους και όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση (ειδικά τους υπεύθυνους της pista parK, για την φιλοξενία και την σημαντική προσφορά τους στην πραγματοποίηση των αγώνων). Επίσης, ευχαριστεί τους χορηγούς: Δίκτυο FM 91.5, pista parK, ποδήλατα Scott, γραφικές τέχνες Κασιμμάτης, Coffee House, Θ. Σχετάκης, Αφοι Φυτίλη, Fast Movers, “Ποδηλάτης” στην οδό Κισσάμου 208.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα