Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες

Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες σε παιδιά Δημοτικού από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας του Δήμου Χανίων. Αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα με θέμα τις πρώτες βοήθειες πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΔ Αγ. Ιωάννη ενώ την επόμενη θα γίνει αντίστοιχη ενημέρωση στο ΚΠΔ Παχιανών, συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου (ώρες 11:30 π.μ. έως 1 μ.μ.).
Παράλληλα στο ΚΠΔ Αγ. Ιωάννη συνεχίζεται κάθε Σάββατο η εκμάθηση σκακιού σε συνεργασία με την ΣΑΧ αλλά και το πρόγραμμα “Αθλητισμός και Παιδί” του ΔΑΟΧ.
Οπως σημείωσε η εκπρόσωπος των τριών Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας του Δήμου Χανίων, κα Ελισσάβετ Τζιγκουνάκη “όλα τα παραπάνω, έχουν στοχό να προσφέρουν στα παιδιά “Γνώση – Ενημέρωση και Ψυχαγωγία” για παροχή υπηρεσιών ανά πάσα στιγμή”.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκδήλωση για τον Αρ. Χουρδάκη
Εκδήλωση για τον συλλέκτη και καταγραφεά Κρητικών παραμυθιών και ιστοριών της Τουρκοκρατίας Αριστοφάνη Χουρδάκη και το έργο του διοργανώνει το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω του Ηρακλείου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
– ο κ. Βασίλης Χαρωνίτης με θέμα: “Ο Αριστοφάνης Χουρδάκης και τα παραμύθια της Δυτικής Κρήτης”.
– ο κ. Ανδρέας Λενακάκης για “Τα παραμύθια της Μεσαράς και ο Αριστοφάνης Χουρδάκης”.
– ο κ. Γιάννης Χρηστάκης για “Τα παραμύθια της Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης”
– και ο κ. Κώστας Μουτζούρης με θέμα: “Ο Αριστοφάνης Χουρδάκης και οι εύθυμες, αλλά και σοβαρές, Κρητικές ιστορίες και τα ανέκδοτα”.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας.

ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
των πνευματικών δημιουργών
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων σε πανηγυρική συνεστίαση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 9 μ.μ. στο κέντρο “Νεράιδα” των Χανίων. Η τιμή της πρόσκλησης (με πλήρες μενού και ζωντανή ορχήστρα) είναι 22ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6973433905.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Η κοπή πίτας των Κούμων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Εκπολιτιστικός
Επιμορφωτικός Σύλλογος Κούμων Ρεθύμνου, το περασμένο Σάββατο 16 του μήνα, στο κέντρο “Πέλαγος”, με την παρουσία σχεδόν όλων των Κουμιωτών αλλά και πολλών φίλων.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμήθηκαν άνθρωποι
που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στο χωριό.
Ακολούθησε απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον πρώην πρόεδρο του παραδοσιακού συλλόγου «Κρητικές Μαδάρες» κ. Γιάννη Κουτουλάκη, για την προσφορά του στην μουσική διάδοση και στο ριζίτικο τραγούδι.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Κισσαμίτης βιολάτορας Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημα του.

Εκδηλώσεις
? Ημερίδα για την Ιστορία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων αύριο Σάββατο στις 10 π.μ. στο Τεχνικό Επιμελητήριο (οδός Νεάρχου).
? Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ιωάννη Παΐζη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό των
Εισοδίων της Θεοτόκου.
Εκθέσεις
? Εκθεση ζωγραφικής της Ολλανδέζας ζωγράφου Wil Lof πραγματοποιείται στον χώρο τέχνης “Aroma of Art”, στον Πλατανιά. Θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου και λειτουργεί
10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 8:30 μ.μ..
? Εκθεση “Διαδρομές” του Κωνσταντίνου Ξενάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 29 Ιανουαρίου. Λειτουργεί Τρίτη έως Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα κλειστά.
Παραστάσεις
? “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Μποστ από το “θέατρο Αρένα”,
έως τις 24 Ιανουαρίου στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” καθημερινά στις 9:15 μ.μ..
? Η θεατρική παράσταση “Το γάλα” με τον θίασο της Αννας Βαγενά τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 9:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο “Palace Cinemas Mega Place”, στο Βλητέ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα