Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

Για αύριο διεκόπη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας η δίκη των ειδικών
φρουρών, που κατηγορούνται για
τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο
του 2008 στα Εξάρχεια.
Αίτημα διακοπής υπεβλήθη στο Δικαστήριο τόσο από την πλευρά της υπεράσπισης του ενός κατηγορουμένου, όσο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Ο ένας ειδικός φρουρός εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, συνεργάτης του οποίου δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να παραστεί, καθώς παρίσταται σε άλλο δικαστήριο στη Μυτιλήνη.
Από την πλευρά της οικογένειας Τσαλικιάν, που εκπροσωπείται από τους κ. Αλέξανδρο Κατσαντώνη και Χρήστο Μυλωνόπουλο υπεβλήθη αίτημα διακοπής καθώς η γιαγιά του άτυχου μαθητή, Χαϊτή Τσαλικιάν, νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εμφάνισε σοβαρή αιμορραγία μετά από εγχείρηση.
Όπως είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής η μητέρα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και η αδελφή του ζητούν ολιγοήμερη διακοπή.
Εν τω μεταξύ, επί ποδός έχει τεθεί η αστυνομία για τη δίκη. Περίπου 450 αστυνομικοί και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ υπολογίζεται ότι μετακινούνται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις προς την Αμφισσα.
Χθες το πρωί περίπου 400 νεαροί πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Αμφισσας. Οι διαδηλωτές, φοιτητές, αντιεξουσιαστές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μέλη κομμάτων, έφτασαν με οχτώ πούλμαν από την Αθήνα και άλλες περιοχές λίγο μετά τη διακοπή της δίκης και διέσχισαν πεζή την πόλη, φωνάζοντας συνθήματα όπως «εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κ.ά.
Η αστυνομία είχε αποφασίσει τη στάθμευση των λεωφορείων στην είσοδο της Αμφισσας, ενώ από νωρίς το πρωί τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την πόλη ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.
Και στα δικαστήρια, τα μέτρα της αστυνομίας ήταν πολύ αυστηρά και μάλιστα, είχε τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλου στην είσοδο του Μεγάρου. Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Πάντως, έχουν ήδη γίνει συσκέψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο και επιτελείς της Αστυνομίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα