Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, οπλοφορία, οπλοχρησία και κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε χθες ο εισαγγελέας στον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ που μαχαίρωσε 20 φορές το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία.
Την ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός επικρατεί στους ξενοδόχους της Κρήτης που ελπίζουν αυτό το μεμονωμένο περιστατικό να μην έχει μεγάλες επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση.
Χθες ο 20χρονος κλόουν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ μετά την απαγγελία των κατηγοριών πήρε από την  τακτική ανακρίτρια προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε αναμένεται να οριστεί και συνήγορος υπεράσπισης από τη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Χθες, κατά την παραμονή του στον εισαγγελέα έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του. Κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ενώ ένας πολίτης προσπάθησε να του επιτεθεί και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας. Τώρα, ο 20χρονος Cirino Schrijver, ο οποίος είναι μικροκαμωμένος και φαίνεται μικρότερος από την ηλικία του, κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.   
Οπως έγινε γνωστό, η μητέρα του είναι ελληνικής καταγωγής και έφυγε πριν από χρόνια για την Ολλανδία όπου υιοθετήθηκε από Ολλανδούς γονείς.

ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι εμφανίζονται προβληματισμένοι μετά το τραγικό αυτό περιστατικό.  
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Νομού Χανίων, Μαν. Γιαννούλης, μας είπε χαρακτηριστικά:
«Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η απόλυτη εξαίρεση. Ελπίζω ότι οι επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες. Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε το παιδί να γίνει καλά. Να γυρίσει γερό στο σπίτι του. Αυτό είναι το βασικό. Από εκεί και έπειτα οι ξενοδόχοι αυτό που κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν είναι να συνεχίσουν να λένε στον κόσμο την πραγματικότητα. Οτι η Κρήτη είναι ένας ασφαλής και αγαπημένος προορισμός εδώ και πολλές δεκαετίες και θα παραμείνει έτσι».
Σε ερώτηση, κάτω από ποια κριτήρια γίνονται οι προσλήψεις ανιματέρ στα ξενοδοχεία και αν υπάρχει ελαστικότητα σε ό,τι αφορά αυτές τις θέσεις, απάντησε:
«Είναι λάθος ότι υπάρχει ελαστικότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες. Κατά κύριο λόγο οι εταιρείες αυτές βρίσκονται στο εξωτερικό και αναλαμβάνουν το ανιμέισον των ξενοδοχειακών μονάδων και οι ίδιες αυτές εταιρείες προσλαμβάνουν και στέλνουν κόσμο στα ξενοδοχεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ξενοδοχείο απ’ όσο γνωρίζω είχε μία συνεργασία με κάποια εταιρεία, η οποία έστειλε, δυστυχώς, για όλους αυτόν να δουλέψει».
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, τόνισε με τη σειρά του ότι προέχει το να ξεπεράσει το παιδί τον κίνδυνο και να αποκατασταθεί η υγεία του, ενώ χαρακτήρισε «τυχαίο γεγονός» το συγκεκριμένο περιστατικό που, όπως είπε, δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του νησιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα