Μουσείο Τυπογραφείας

Σερφ@ρίσματα


Εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας των “Χανιώτικων νέων”. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του Μουσείου, κάνοντας κλικ στην “εντολή” για εικονική περιήγηση ή πληκτρολογώντας απευθείας την ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.typography-museum.gr/360/TypographyMuseum_Project36.html, μπορεί να απολαύσει ένα μαγευτικό ταξίδι στα εκθέματα του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου Τυπογραφίας, η δημιουργία του οποίου είχε αποτελέσει όραμα ζωής του Γιάννη Γαρεδάκη, ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”.
Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει περίτεχνα τυπογραφικά πιεστήρια και άλλα μηχανήματα καθώς και εργαλεία και αντικείμενα που παρουσιάζουν την εξέλιξη της Τυπογραφίας από τη γέννησή της την εποχή του Γουτεμβέργιου μέχρι τις μέρες μας, αλλά και σπάνια βιβλία και εφημερίδες καθώς και πολύτιμες λιθογραφίες.

Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας
Διεθνούς κύρους το Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας (Ι.Τ.Ε.) από το Ηράκλειο με τους ερευνητές του να αποσπούν συνεχώς διεθνείς διακρίσεις για τη δουλειά τους. Στην ιστοσελίδα του παρουσιάζει επιστημονικά νέα αλλά και το σύνολο των δραστηριοτήτων του.
http://www.ite.gr/index.php?l=g

Terra Verde
Μια συλλογικότητα ανθρώπων «που αποπειράται να διατυπώσει μια άλλη πρόταση εμπορίου, έξω από κάθε επίσημη οικονομική δομή», η Terra Verde λειτουργεί στα Χανιά. Η ιστοσελίδα της είναι: http://www.terraverde-chania.gr/

Serfarismata.blogspot.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.