Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπαμ με Καραγκούνη!

Πάει να ´τρελάνει´ κόσμο ο Πλατανιάς, με την απόκτηση του Γιώργου Καραγκούνη να φαντάζει, βάσει ασφαλούς και έγκυρης πληροφόρησης που έχουμε στη διάθεσή μας, ως ένα πολύ πιθανό σενάριο! Έτσι, ένα ενδεχόμενο που πάρα πολλοί στα Χανιά χρησιμοποιούσαν περισσότερο ως… αστείο, κυρίως την περίοδο λίγο μετά την κοινή βράβευση από το δήμο Πλατανιά, της ομάδος του Πλατανιά και του αρχηγού της Εθνικής, φαίνεται να είναι πάρα πολύ σοβαρό κι επί της ουσίας υπαρκτό.
Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που ο Καραγκούνης δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό, ίσως είναι και άστοχο να επισημαίνεται ενδιαφέρον του Πλατανιά. Όμως στην περίπτωση που τα ´σπάσει´ μεθαύριο οριστικά με τους ´πράσινους´ στη συνάντηση που πρόκειται να έχει με τον Αλαφούζο, τότε το ενδεχόμενο, ο ´τυπάρας´ να φορέσει την ´ερυθρόλευκη´ φανέλα του Πλατανιά, εμείς το βλέπουμε πάρα πολύ πιθανό…
Ο Καραγκούνης αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία πολλά χρόνια, κάθε καλοκαίρι σχεδόν, έρχεται για διακοπές στα Χανιά. Το έκανε και φέτος διαμένοντας στο ξενοδοχείο του πρόεδρου του Πλατανιά, Στέλιου Βαρουξάκη, με τον οποίο και διατηρεί λόγω της συχνότητας των επισκέψεών του, πολύ καλές σχέσεις… Εμείς εκτιμάμε ότι ο Βαρουξάκης πριν από λίγες μέρες θα ρώτησε τον κάπτεν της Εθνικής αν θα τον ενδιέφερε να παίξει στον Πλατανιά, σε περίπτωση που δεν συνέχιζε στον Παναθηναϊκό και δεν αποκλείεται να πήρε την απάντηση «γιατί όχι»… Θεωρητικά, μία ερώτηση είναι το οικονομικό, αλλά δε νομίζουμε ότι τίθεται τέτοιο θέμα για τον Καραγκούνη, που είναι σε μια μεγάλη πλέον ηλικία (35χρ.) και ίσως αυτό που  τον ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να μπορέσει να έχει 1-2 καλές ακόμη σαιζόν σε μία υγιή ομάδα όπως είναι ο Πλατανιάς για να βάλει τέλος σε αυτή τη σπουδαία καριέρα που ´έχτισε´ όλα αυτά τα χρόνια.

Ανουνθιάτα ή Σκέμπρι για ´10άρι´
Το σαββατοκύριακο αποκαλύφθηκε το όνομα του Χαβιέρ Ανουνθιάτα και χθες ο Πλατανιάς επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ενδιαφέροντος για τον 24χρονο (31/8/87) Ισπανό, αποφεύγοντας όμως να εισέλθει σε λεπτομέρειες για το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται από την πραγματοποίηση της μεταγραφής. Από τα λίγα που διέρρευσαν, είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον ποδοσφαιριστή όσο και με την Οσασούνα έτσι ώστε για ένα χρόνο, να παραχωρηθεί με τη μορφή του δανεισμού.
Δεδομένο πρώτο είναι ότι τα χρήματα που αν έρθει, θα πάρει ο Ανουνθιάτα, είναι λιγότερα από 90 χιλιάδες ευρώ, συνεπώς πρόκειται για μια μεταγραφή που υπό προϋποθέσεις, είναι εφικτό να γίνει κι εννοούμε, αν οι Ισπανοί της Οσασούνα δέχονται πράγματι να τον παραχωρήσουν.
Δεδομένο δεύτερο είναι πως ο Ανουνθιάτα αποτελεί την προτεραιότητα του Πλατανιά για τη θέση του οργανωτή. Είναι δηλαδή παραπάνω σε αξία επιλογής από τον Σκέμπρι, τον διεθνή Μαλτέζο πρώην μέσο του Πανιωνίου που απ’ ό,τι είμαστε σε θέση να ξέρουμε, με ένα ποσό 100-110 χιλιάδες ευρώ, θα ερχόταν εύκολα στα Χανιά…
Καλώς ή κακώς, η διοίκηση του Πλατανιά επιμένει να μη δίνει λεπτομέρειες για το πώς έχουν τα πράγματα, αν και χθες, από τα λίγα που μπορέσαμε να μάθουμε, καταλαβαίνουμε ότι ο Ανουνθιάτα, που δείχνει από θεωρητικής πλευράς να είναι μία εξαιρετική περίπτωση, αν είναι να ´κλείσει´, αυτό θα συμβεί μάξιμουμ έως την Παρασκευή…
Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει και η περίπτωση του Σκέμπρι που είναι κατά 1 χρόνο (27/5/86) μεγαλύτερος του Ανουνθιάτα και αν μη τι άλλο, εν σχέσει με τον Ισπανό, τα διαπιστευτήριά του τα κατέθεσε φέτος στη Super League παίζοντας σε 21 παιχνίδια (και σκοράροντας 4 φορές) με τον Πανιώνιο.  
Όπως και να ‘χει, είτε Ανουνθιάτα είτε Σκέμπρι, από τον Πλατανιά μας επεσήμαναν χθες ότι θα προχωρήσει μία από τις δύο περιπτώσεις (και όχι και οι δύο), πρώτον διότι η αναφορά γίνεται για παίκτες, που παίζουν στην ίδια θέση και δεύτερον γιατί είναι πολύ δύσκολο απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε από οικονομικής πλευράς να προέκυπτε συμφωνία και με τους δύο.  

Στην Αθήνα από αύριο
Για αύριο το πρωί στις 8 έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση του Πλατανιά από το Καρπενήσι, συνεπώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα για τους ποδοσφαιριστές στο μέρος το οποίο τους φιλοξένησε για 10 ημέρες. Η ομάδα έως το μεσημέρι θα έχει φτάσει στην Αθήνα όπου ως γνωστόν, το απόγευμα είναι να δώσει το φιλικό με τον Πανιώνιο που δεν αποκλείεται κιόλας να είναι το σοβαρότερο τεστ μέχρι την έναρξη της Super League…
Σε γενικές γραμμές, η ομάδα έμεινε ευχαριστημένη από την παραμονή της στο Καρπενήσι αφού και το ξενοδοχείο που ´έκλεισε´ η διοίκηση, τα παρείχε ´όλα´ ενώ και ο καιρός αποδείχτηκε σύμμαχος για να έρθει επιτυχώς σε πέρας το βασικότερο στάδιο της προετοιμασίας.
Το φιλικό με τον Πανιώνιο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Ν. Σμύρνη, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 6.30, αντί για τις 8 όπως υπήρχε αρχικά εκτιμηθεί. Όσον αφορά την επιστροφή του Πλατανιά στα Χανιά, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο το πρωί, με την ομάδα να ´πετάει´ από Αθήνα στις 10.40.

Πρώτη συνεδρίαση χθες
του νέου ΔΣ του ΑΟΧ
Δεν αποκλείεται τα μεσάνυχτα να εξέδωσε ο ΑΟΧ ανακοίνωση για ό,τι αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ κι από την οποία θα προέκυπτε ο ορισμός των αρμοδιοτήτων για τα νέα μέλη, μεταξύ αυτών και του προέδρου.
Στην ατζέντα της ίδιας συνεδρίασης θα ετίθετο προς συζήτηση και άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπως αυτά των μεταγραφών και γενικότερα αγωνιστικά και οικονομικά. Από τον ΑΟΧ επιμένουν επίσης να σημειώσουμε, για τον ορισμό ενός δικού τους διοικητικού στην επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για τα έργα στα Περβόλια.
Από τον ΑΟΧ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 400 έως τώρα.
Θλάση στον προσαγωγό έχει υποστεί ο Ναζλίδης, ο οποίος αύριο που θα βρεθεί στην Αθήνα, θα υποβληθεί σε μαγνητική συνοδευόμενος από τον γιατρό του Πλατανιά, Γιάννη Σφυράκη. Ως εκ τούτου, τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα αν ο Θωμάς θα είναι σε θέση να παίξει στην πρεμιέρα στα Γιάννινα…
Όποιον κι αν ρωτήσαμε χθες από τον Πλατανιά, μας είπε ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ο Νούνιες στο προχθεσινό 45λεπτο που τον χρησιμοποίησε ο Χατζηνικολάου με την Κασσιόπη. Ο Ισπανός ήταν πάντως εμφανώς ανέτοιμος.
Δεν ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Χανίων πότε θα παραθέσει τη συνέντευξη τύπου όσον αφορά τα έργα στα Περβόλια. Βάσει πληροφόρησης, έως την Παρασκευή θα έχουν υπάρξει οι σχετικές δηλώσεις.
«Συγχαρητήρια» και «καλή πορεία στη Super League» εξέφρασαν στον Πλατανιάς δύο ποδοσφαιριστές που είχαν περάσει από τα Χανιά και αγωνίζονται στην Κασσιόπη. Ο ένας ήταν ο Θεοδωρέλης που είχε άλλωστε συμμετοχή πέρσι στην άνοδο της ομάδας και ο άλλος ο Τσάτσος που φόρεσε τη φανέλα του ΑΟΧ.  
Από χθες συνυπάρχουν στο Καρπενήσι, η Καλλονή του Καβακά και του Τσακαλίδη και ο Πλατανιάς, μένοντας μάλιστα και στο ίδιο ξενοδοχείο! Η Καλλονή θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τις 20 του μήνα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα