Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ζωοφιλίας το ανάγνωσμα!

ΤΟ ΝΑ υιοθετείς ένα ζωό συνεπάγεται την αγάπη σου γι αυτό (ζωοφιλία): το περιποιείσαι, το φροντίζεις, το εκπαιδεύσεις κατάλληλα, το κοινωνικοποιείς.
Η ΕΙΚΟΝΑ ενός δήθεν “ζωόφιλου” που περιφέρει το ζώο του κάτω από πιλοτές πολυκατοικιών, σε παρτέρια και ιδιωτικές ζαρντινιέρες “για να κάνει την ανάγκη του”, χωρίς να μαζεύει τα περιττώματα του ζώου του, όπως ο νόμος ορίζει, απαξιώνει όχι μόνο τη ζωοφιλία, αλλά και το σεβασμό για το κοινωνικό σύνολο.
ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ πως τα ελάχιστα αυτά άτομα που προσβάλλουν τους πραγματικά ζωόφιλους, δεν ακολουθούν την ίδια λογική και στο σπίτι τους!
ΟΜΩΣ, βάσει του νόμου που ψηφίστηκε το 2018, κάθε ακαθαρσία που δεν μαζεύεται από τα πεζόδρομια ή ιδιωτικούς χώρους αντιστοιχεί σε κάποιο πρόστιμο. Στην εφαρμογή του νόμου θα βοηθούσε ένας ελεγκτικός μηχανισμός (δημοτική αστυνομία), που δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη.
ΣΕ ΑΛΛΕΣ χώρες (συγκεκριμένα στις ΗΠΑ) οι άνθρωποι που υιοθετούν ζώα είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο “δήμο” τους και να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες, αλλιώς υπάρχουν κυρώσεις. Σύμφωνα με τον περί ζωοφιλίας αμερικανικό νόμο, γίνεται τεστ DNA των περιττωμάτων! Από αυτό προκύπτει η ράτσα του ζώου και ακολούθως γίνεται η ταυτοποίηση (βάσει του χάρτη με την καταχώρηση των ζώων). Έτσι, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει στο σπίτι του το πρόστιμο που είναι 500 δολάρια (425, 25 ευρώ)!
…ΑΝΤΕ και στα δικά μας!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα