Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ζώα και άνθρωποι

Κύριε διευθυντά,

από μερικά χρόνια έχουν δημιουργηθεί στον τόπο μας σύλλογοι και φορείς προστασίας των ζώων, και κυρίως των σκυλιών, και απλοί πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει πως και τα ζώα πλάσματα του θεού είναι.
Θυμάμαι παλιότερα, ιδίως σε ημιορεινά σημεία, υπήρχαν τα βαρελόσκυλα και αυτά είχαν το βαρέλι για προστασία από ήλιο, βροχή, χιόνι. Είχα συναντήσει άλλα σε χιονισμένα σημεία με αλυσίδα, χωρίς κανένα κατάλυμα μέρα νύχτα. Αποτρόπαιο. Τώρα με το αφάνταστα βάρβαρο περιστατικό του βασανιστικού θανάτου σκύλου Χάσκι, πανελλαδικός είναι ο ξεσηκωμός. Σωστά. Πέρα από λίγες σχετικές εκδηλώσεις, δεν είδαμε όμως πανελλαδικό ξεσηκωμό για τα δέκα χιλιάδες παιδιά που κατακρεουργήθηκαν από τις βόμβες του Ισραήλ. Σωστά;

Τα ζώα στις φάτνες

Ακόμη, νομίζω στον Βόλο, ξεσηκώθηκαν φιλοζωικά σωματεία, ακόμα και εισαγγελείς, γιατί ο δήμος στις δύο φάτνες που είχε φτιάξει είχε τοποθετήσει και ζωντανά ζώα κατά την παράδοση της φάτνης της Βηθλεέμ. Φυσικά χρειαζόταν ένας έλεγχος αν διαβιούν και διατρέφονται σωστά. Όμως η υπερβολή καμιά φορά χαλά την ουσία. Από χρόνια τηρείται και στα Χανιά η παράδοση, κυρίως στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας του Ιωάννη του Ερημίτη, ίσως και αλλού. Δεν αντιλήφθηκε κανείς ποτέ να βασανίζονται ή να έχουν κάποιο πρόβλημα τα ζώα που τοποθετούνται εκεί και προσθέτουν μια ωραία εικόνα στο σύνολο της φάτνης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα