Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ζητούν την επαναλειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κάντανο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κατά την συνεδρίαση του στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, μετά από την εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βακάκη Γεωργίου, Αντιδημάρχου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κάντανο, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:
«Ζητάμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει την απόφαση των οργάνων της Τράπεζας περί αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Μαρτυρική Κάντανο, Ιστορική Πρωτεύουσα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.
Εκφράζοντας τα συναισθήματα των δημοτών μας θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση για αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματός σας στην Κάντανο τη μία μέρα της εβδομάδας που λειτουργεί ως λανθασμένη και ληφθείσα χωρίς να υπολογιστούν πολλοί λόγοι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου αλλά και της κοινωνικής διάστασης της λειτουργίας του.
Το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Κάντανο τυχαίνει να είναι το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που εξακολουθεί να υπολειτουργεί μέχρι σήμερα στην ιστορική κωμόπολη.
Μάλιστα λόγω της γεωγραφικής και της οικονομικής διάθρωσης της περιοχής το κατάστημα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα χωριά όλου του πρώην Δήμου του Ανατολικού Σελίνου.
Η Μαρτυρική Πόλη της Καντάνου αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της αντίστασης κατά του Ναζισμού, αλλά ταυτόχρονα και η παρουσία της, η ανάπτυξή της και η προοπτική της αποτελεί μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας, στοίχημα με την Ιστορία μιας περιοχής που συνέδεσε το όνομά της με τον αγώνα κατά του Ολοκληρωτισμού.
Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίησή σας επί του θέματος και ευελπιστούμε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε την απόφαση για διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος σας στην Κάντανο που άλλωστε λειτουργεί μόνο μία μέρα την εβδομάδα και εξυπηρετεί πολίτες από την δύσβατη ενδοχώρα του Ανατολικού Σελίνου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα