Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ζητούν πάρκο και όχι πάρκινγκ στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου (φωτ.)

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες για πάρκινγκ στο χώρο του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, να δοθεί ο ελεύθερος χώρος στους κατοίκους ως δημόσιος χώρος, να μην κοπεί κανένα άλλο δέντρο και να μην πέσει «ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο τσιμέντου στον χώρο, καθώς και να μην γίνει μία ανεξέλεγκτη αλάνα πάρκινγκ αλλά μόνο πάρκο» ζητά το “Συμβούλιο Γειτονιάς για το πάρκο Μαρκοπούλου” το οποίο το πρωί της Κυριακής διοργάνωσε δράση για παιδιά και ενήλικες το πρωί της Κυριακής στο πάρκο κάτω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το “Συμβούλιο Γειτονιάς για το πάρκο Μαρκοπούλου” σε ανακοίνωσή του «Ο Δήμος Χανίων έχει ξεκινήσει εργασίες στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου με σκοπό την άμεση δημιουργία ενός πάρκινγκ τύπου ελεύθερη ΑΛΑΝΑ που θα εξυπηρετεί κυρίως οχήματα τουριστικού ενδιαφέροντος. «Προσωρινός ισχυρίζονται αυτοί, μέχρι να γίνει πάρκο (σε 10-15 χρόνια).
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού φοβόμαστε εμείς.
Τι σημαίνει ένα πάρκινγκ τέτοιου μεγέθους σε μια περιοχή αμιγούς κατοικίας και μάλιστα χωρίς καμία συγκοινωνιακή μελέτη και ειδικά σε τόσους στενούς δρόμους περιμετρικά του στρατοπέδου;
Το κυκλοφοριακό χάος θα ενταθεί καθώς ελάχιστοι δρόμοι οδηγούν στη πόλη ή σε εξόδους από αυτή
Η ασφάλεια των παιδιών μας θα τεθεί σε κίνδυνο, ειδικά με το 8ο Δημοτικό να βρίσκεται ανάμεσα σε κύριες οδούς προς και από το στρατόπεδο. Η περιοχή και τα ακίνητα όλων θα υποβαθμιστούν λόγω ηχορύπανσης, ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιβάρυνσης του οδικού δικτύου.
Όσο ανάγκη και να έχει η πόλη για πάρκινγκ, άλλο τόση και δεκαπλάσια έχει ανάγκη για πράσινο. Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου δε θα γίνει ποτέ πάρκο αν ξεκινήσουν να μπαίνουν αμάξια μέσα. Οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται από ένα πάρκινγκ τόσο μακρυά από το κέντρο. Εξυπηρετούνται μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα τουρισμού»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Ενα θελουν να κάνουν. Μια αλάνα με χαλίκια όπως ειναι το έκτρωμα στην ΑΒΕΑ απέραντο πάρκινγκ ακόμα και για λεωφορεία με οτι αυτό συνεπάγεται .. σκόνες θόρυβοι ακαθαρσίες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα κτλ.
    Ενα πρεπε να γινει.Μια σωστή μελέτη … υπόγεια πάρκινγκ φυλασσόμενα με πληρωμή και ενα μητροπολιτικό πάρκο απο πάνω με ποδηλατοδρόμους δέντρα ωραία και κατάλληλα και φυσικα γιατι οχι ενα αναψυκτήριο κτλ κτλ Λύσεις υπάρχουν αρκει να γίνει μια μελετη σωστη ολοκληρωμενη και φυσικά να μην πατήσει στο έργο εργολάβος ντόπιος.
    Να το κανει εταιρία με υπογραφή ρητρας και αν θελει ας μην το τελειώσει.
    Αν το πιασει το εργο ο Αντιδημαρχος Τεχνικων εργων θα εχει την χειροτερη τυχη.Το παιδι δεν το εχει το αθλημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα