Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ζητούμενο η αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων στα Χανιά

» Επισημάνσεις στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Το ζήτημα αξιοποίησης περισσότερων δημοτικών κτηρίων που υπάρχουν στον Δήμο Χανίων αναδείχθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην αξιοποίηση του παλιού δημαρχείου Ακρωτηρίου όπου θα φιλοξενηθεί βρεφονηπιακός σταθμός αναφέρθηκε δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Συγκεκριμένα ο κ. Σημανδηράκης ανακοίνωσε ότι εκεί θα λειτουργήσει νέος βρεφονηπιακός σταθμός με δυναμικότητα για 25 νήπια και δυο ακόμη τμήματα των 12 βρεφών.
Το ζήτημα αξιοποίησης περισσότερων δημοτικών κτηρίων προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί υπηρεσίες του δήμου στο πλαίσιο της αποκέντρωσης ή σχολεία, έθεσαν αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Σπύρος Αποστολάκης από παράταξη Παπαδογιάννη και Γιώργος Γεωργακάκης από παράταξη Δαμιανάκη) .
Ο δήμαρχος Χανίων απάντησε ότι ναι μεν υπάρχουν κτήρια στην περιουσία του δήμου άλλα δεν προσφέρονται αυτή τη στιγμή για μετεγκατάσταση υπηρεσιών
του δήμου. Μάλιστα υπεραμύνθηκε της παραμονής συγκεκριμένων υπηρεσιών εντός του κέντρου για πρακτικούς λόγους.
Από μεριάς του ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργών Πολιτών”, τ. Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας υπενθύμισε ότι η αξιοποίηση του πρώην δημαρχείου Ακρωτηρίου είχε δρομολογηθεί επί δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη και εκεί είχε φιλοξενηθεί επίσης ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός Λενταριανών (επί δημαρχίας Βάμβουκα). Παράλληλα έθεσε ερωτήματα για το πότε θα δοθεί σε λειτουργία ο βρεφονηπιακός σταθμός Νεροκούρου που είχε παραδοθεί σχεδόν έτοιμος επί των ημερών του.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Σημανδηράκης γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις βίλες Σβαρτς και Πολογιώργη.

• Στο Μπεηλίτικο Μετόχι το ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου
Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων η έγκριση παραχώρησης του Μπεηλίτικου ή Μπεκλίτικου Μετοχίου στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου στην ιδιοκτησία του, (από το Υπουργείο Οικονομικών) όπου εκεί θα στεγαστεί το Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Ακρωτηρίου.

• Tο πρόβλημα με τις γέφυρες Κλαδισού
Για την προσβασιμότητα στις πεζογέφυρες του Κλαδισού όπου αποκλείει αμαξίδια ΑμεΑ και ποδηλάτες, ζήτημα το οποίο είχαν καυτηριάσει τα “Χ.ν.” ο κ. Σημανδηράκης παραδέχθηκε ότι στην μελέτη υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη δυνατότητα τεχνικών παρεμβάσεων, επικαλέστηκε λόγους γραφειοκρατείας και δεσμεύτηκε ότι θα θα εξεταστούν περαιτέρω τρόποι ώστε να καταστεί η προσβασιμότητα καθολική.

• Διά ζώσης συνεδριάσεις
Στο αίτημα του για δια ζώσης συνεδριάσεις του Δ.Σ αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργων Πολιτών Τάσος Βάμβουκας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αποστολάκης από την παράταξη Παπαδογιάννη. Όπως επισημάνθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ φαίνεται θετικός και το ζήτημα θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

• Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση
Αναφορά στον νέο τρόπο ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης δημοτών που πρόκειται να παρουσιάσει προσεχώς ο δήμος Χανίων, έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αλόγλου ο οποίος επεσήμανε ότι ο δήμος μπαίνει στη νέα εποχή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες