Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ζητά υπό όρους αποφυλάκιση

Την υπό όρους αποφυλάκισή του ζητά Χανιώτης κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού Ηρακλείου για να βοηθήσει την οικογένειά του καθώς η μητέρα του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ ο ίδιος είναι πατέρας παιδιού δέκα μηνών και η σύζυγός του είναι άνεργη.
Ο 24χρονος Γ.Κ., ο οποίος επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς με τα “Χανιώτικα νέα”, ανέφερε ότι έχει καταδικαστεί για υπόθεση κλοπής σε φυλάκιση έξι ετών πρωτοδίκως και 5 ετών και έξι μηνών στο Εφετείο.
Ο ίδιος έστειλε χθες σχετική αίτηση στον Εισαγγελέα Εφετών Χανίων στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι στις 15 Νοεμβρίου εκδικάστηκε η έφεσή του στα Χανιά, όπου του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών. Στη συνέχεια, εξηγεί ότι είναι πατέρας ενός κοριτσιού δέκα μηνών και ότι η σύζυγός του είναι μόνη της και άνεργη και αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη φροντίδα του παιδιού.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει την ποινή “άδικη και εξοντωτική”, υπογραμμίζει δε ότι «είμαι νέος 24 ετών και ζω έναν εφιάλτη στα κάτεργα του κράτους», τονίζει ότι βρίσκεται σε «οριακή και απελπιστική κατάσταση» λόγω και του γεγονότος ότι η μητέρα του έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία.
Και καταλήγοντας ζητά την άμεση αποφυλάκισή του με όποιους όρους του επιβάλλει η δικαστική Αρχή.
Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης, μας είπε ότι «η υπόθεση του συγκεκριμένου κρατουμένου πέρα από το νομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και κοινωνικό, λόγω του ότι ο ίδιος προέρχεται από μονογονεϊκή οικογένεια με τη μητέρα του να μεγαλώνει δύο παιδιά καθαρίζοντας σκάλες και δρόμους και να έχει προσβληθεί τελευταία από επιθετική μορφή καρκίνου. Ο ίδιος είναι πατέρας βρέφους δέκα μηνών και θεωρώ ότι με δεδομένο ότι ήδη έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών στη φυλακή, έχει επιτελεστεί η σωφρονιστική αποστολή της ποινής. Απευθύνεται στην ανθρωπιά των Ελλήνων δικαστών και ζητά να του δοθεί μια ευκαιρία να βγει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, η οποία είναι άπορη όπως και η οικογένεια της γυναίκας του. Εχει πραγματικά μετανιώσει για τις πράξεις του και ελπίζει πως θα βγει για να είναι χρήσιμος στην κοινωνία και στην οικογένειά του».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα