Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Ζυμώματα και φουρνίσματα από τις Γειτόνισσες της Χαλέπας για τον Ορίζοντα και το Κύτταρο Χαλέπας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μέλη του συλλόγου ‘Γειτόνισσες’ της Χαλέπας θα παρασκευάσουν μεγάλη ποσότητα πασχαλινών κουλουριών που θα προσφερθούν δωρεάν στο Σύλλογο ‘Ορίζοντας’ προς πώληση στο παζάρι του (στην οδό Τσουδερών) και στους λήπτες του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του ‘Κυττάρου Χαλέπας’.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο «Το ζύμωμα θα αρχίσει το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου στον φούρνο Δουρουντάκη στην οδό Βρυσσών 66 (στα Λενταριανά) με υλικά που προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις.
Έως το απόγευμα οι εγκαταστάσεις του αρτοποιείου (που και αυτές παραχωρούνται δωρεάν) θα είναι στην αποκλειστική διάθεση των γυναικών του συλλόγου που αποδεικνύουν και φέτος ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά δεν είναι θεωρητικές έννοιες αλλά ουσία.
Φέτος θα παρασκευαστούν 60 δόσεις όπως και πέρυσι. Άλλωστε η αποδοχή τους στο παζάρι του ‘Ορίζοντα’ είναι πάντα εντυπωσιακή!
Ο Σύλλογος ‘Γειτόνισσες’ ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια με στόχο την αναβίωση της πραγματικής αξίας της γειτονιάς: την έγνοια για τον διπλανό, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που διαμένουν στην ίδια γειτονιά, την αλληλεγγύη, τη χαρά της συμμετοχής στα απλά, τα καθημερινά αλλά και τα ουσιώδη.
Οι ‘Γειτόνισσες’ έχουν ‘υιοθετήσει’ δύο παιδιά από την Αφρική, επικοινωνούν και αλληλογραφούν μαζί τους τακτικά. Επίσης στηρίζουν οικονομικά δύο παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας στα Χανιά και ανταποκρίνονται άμεσα και διακριτικά όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, μια ζεστή κουβέντα και αισιοδοξία.
Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 2/4/2017, κατά τις ώρες 14.00-15.00 να δείτε από κοντά τα ζυμώματα και τα φουρνίσματά μας, στο φούρνο Δουρουντάκη στα Λενταριανά (Βρυσσών 66), να μοιραστούμε τις γεύσεις και τα αρώματα του ελληνικού Πάσχα και της Άνοιξης!
Πληροφορίες: Μαρία Βουράκη-Μανιαδάκη 6976994193 mariavouraki@hotmail.com»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα