Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Ζεστό χειροκρότημα για Δασκαλάκη, Κοτσιφάκη

Αγάπη και ζεστασιά εισέπραξαν χθες το πρωί οι δύο αθλητές Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που συμμετείχαν και κατάφεραν να διακριθούν στους παγκόσμιους αγώνες οι οποίοι διεξήχθησαν στο Αμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο της βράβευσης τους από τον Δήμο Χανίων.
Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, με τους Ρούσσο Κοτσιφάκη και Κωνσταντίνο Δασκαλάκη να εισπράττουν το ζεστό χειροκρότημα κατά την βράβευση τους από άλλα παιδιά, μαθητές Λυκείου, που βρέθηκαν στην αίθουσα. Οι δύο αθλητές έδειξαν συγκινημένοι, όπως και οι οικογένειες τους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
Στις δηλώσεις του, ο προπονητής τους στο Ναυτικό Ομιλο στο κανόε καγιάκ, Μανώλης Αγγελάκης, σημείωσε ότι, «ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για τα Χανιά και τις οικογένειες των παιδιών που συμμετείχαν στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική αθλητική γιορτή που διεξάγεται στον πλανήτη, η παρουσία των δύο αθλητών μας. Τα συναισθήματά που αναπτύσσονται σε αυτούς τους αγώνες είναι μοναδικά. Αισθάνομαι υπερηφάνεια και τιμή ο ίδιος που είχα την ευκαιρία να βρεθώ κοντά τους και να τους δω να αγωνίζονται, όπως και όλους τους αθλητές. Ολα αυτά τα παιδιά στέλνουν το μήνυμα ότι είναι ισότιμοι και ισάξιοι πολίτες της κοινωνίας μας, θέλουν και αυτοί τις ευκαιρίες τους, αισθάνονται την ανάγκη να ενσωματωθούν και να ζούμε όλοι μαζί αρμονικά στην κοινωνία που είμαστε. Οφείλουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά με ιδιαιτερότητες και να τους δώσουμε όσες περισσότερες διεξόδους μπορούμε για να σταθούν σαν ισότιμα μέλη», κατέληξε ο προπονητής του ΝΟΧ.
Ως «δύο ξεχωριστά μέλη της κοινωνίας μας», χαρακτήρισε από την πλευρά του τους δύο αθλητές, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας. «Θεωρήσαμε σωστό ως Δήμος Χανίων να βραβεύσουμε δύο ξεχωριστά μέλη της κοινωνίας μας, δύο ξεχωριστούς αθλητές για το γεγονός της συμμετοχής τους στους παγκόσμιους αγώνες που διεξήχθησαν στο Αμπού Ντάμπι. Αυτά τα παιδιά, μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα μιας ανθρώπινης προσπάθειας, όπου όλους εμάς μας χαροποιεί και μας δίνει δυνάμεις για να συνεχίσουμε», ανέφερε ο κ. Βάμβουκας.
Εκτός των δύο αθλητών, ο Δήμος Χανίων βράβευσε τους προπονητές τους, Μαν. Αγγελάκη και Κώστα Νικολαντωνάκη, αλλά και την πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Μυλωνάκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα