Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υποβρύχιο στον Ατλαντικό: «1% πιθανότητες επιβίωσης για το πλήρωμα»

Η εταιρεία OceanGate στην οποία ανήκει το υποβρύχιο που αναζητείται στον Ατλαντικό χρειάστηκε οκτώ ώρες για να δηλώσει την εξαφάνιση του στην Ακτοφυλακή αφότου έχασε επαφή μαζί του. Τη σχετική αποκλειστική αποκάλυψη κάνει η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail.

Κατά το δημοσίευμα: «Το υποβρύχιο Titan της εταιρείας βυθίστηκε στις 8 το πρωί της Κυριακής περίπου 400 μίλια νοτιοανατολικά του Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη. Στις 9.45 π.μ. – μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση – έχασε την επαφή με το μητρικό του πλοίο, το Polar Prince. Όμως δεν αναφέρθηκε ότι αγνοείται στην αμερικανική ακτοφυλακή μέχρι τις 5.40 μ.μ., οκτώ ώρες αργότερα. Η ακτοφυλακή του Καναδά ειδοποιήθηκε ακόμη αργότερα, στις 9.13 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής».

Τώρα, οι ειδικοί λένε ότι το πλήρωμα – που έχει περίπου 45 ώρες οξυγόνου – έχει μόλις 1% πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο υποπλοίαρχος David Mauget, πρώην διοικητής πυρηνικού υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα το πρωί στην DailyMail.com: “Αν συμβούλευα τον πρωθυπουργό, θα έλεγα ότι οι πιθανότητές τους είναι 1%.

‘Δεν τους έχουμε καν βρει ακόμα. Αν τους βρούμε, θα ανέβαζα τις πιθανότητες στο 15%. Είναι ζοφερο – δεν θέλω να το πω, αλλά προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής. Θαύματα συμβαίνουν [όπως τα αγόρια από την Ταϊλάνδη], αλλά αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση. Πρόκειται για έναν απελπισμένο αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο”.

Νίκος Χρυσόγελος και Ρούλα Καστρινάκη μιλούν στα “Χ.ν.” για την πολιτική πρόταση του “Πράσινο και Μωβ”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα