Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Υποβιβασμός για το Ιτζεδίν στην… 7η Εθνική Κατηγορία

Ποικίλει η ύλη της στήλης, η θεματολογία της! Σπάνια δε επανέρχεται σε θέματα γνωστά για να μην κουράζει και να μη βαλτώνει!
Ο σπουδαίος καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης στο λεξικό του και κάτω από το λήμμα “βάλτος” γράφει μεταξύ άλλων: βάλτος = βούρκος, έλος, τέλμα!
Κάτω δε από το λήμμα “βαλτώνω”, στο αυτό λεξικό διαβάζουμε: περιέρχομαι σε στασιμότητα, δεν προχωρώ παραπέρα.
Η στήλη συνεχώς προσπαθεί να μην πέφετι στον τέλμα της επανάληψης, ωστόσο…
Υποχρεωμένη να ακολουθεί την επικαιρότητα, επανέρχεται κατά καιρούς σε ζητήματα, προβλήματα του τόπου που αφορούν την τοπική και όχι μόνο κοινωνία· σε θέματα που έχουν με τον καιρό βαλτώσει ή έχουν πέσει σε τέλμα…!
Υπάρχουν για διάφορους λόγους χρονίζοντα προβλήματα εδώ στα Χανιά που τα συζητούμε και τα συζητούμε αλλά δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να δώσουμε μια κάποια λύση!
Ετσι, κατά καιρούς έχουν γραφεί διάφορα σχόλια ή άρθρα, ρεπορτάζ κ.λπ. για την ανάγκη να διασώσουμε ό,τι μπορούμε από τη βαριά κληρονομιά τούτου του τόπου· μνημεία, χώρους, την ίδια τη ζωή του, την υλική και άυλη ιστορία του!
Ενα τέτοιο σημαντικό από κάθε άποψη μνημείο είναι και αυτό του Ιτζεδίν, με τεράστια ιστορική αξία που αδυνατούμε(;) να αντιληφθούμε ή εσκεμμένα(;) δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτό!
Επανειλημμένως έχει έρθει στην επικαιρότητα το θέμα από τον κ. Συντυχάκη ο οποίος εκλέγεται βουλευτής Ηρακλείου, ωστόσο εμείς από εδώ δεν το αναπιάνουμε! Το αφήνουμε και ξεφεύγει όπως και τα τόσα άλλα εξάλλου!
Ιδού το τέλμα που λέγαμε!
…Δυστυχώς και λόγω επικαιρότητας γίνεται ο παρακάτω συνειρμός: κρίμα που ο Πολιτισμός μας δεν έχει την ίδια αξία λ.χ. με μια ποδοσφαιρική ομάδα που όταν κινδυνεύσει να πέσει στη Β’ Εθνική, όλοι θα βγουν στους δρόμους, βουλευτές θα παραιτηθούν, περιφερειάρχες θα κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και θα μπορέσει να φέρει τα πάνω κάτω και τελικά τη σωτηρία της!
Το Ιτζεδίν όμως ήδη βρίσκεται τουλάχιστον στην 7η εθνική κατηγορία. Aς ελπίσουμε ότι ήγγικεν η ώρα να το ανεβάσουμε κατηγορίες, να το σώσουμε όπως και να επιλύσουμε και κάποια από τα άλλα χρονίζοντα προβλήματα τούτου του τόπου!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες