Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Υποσχέσεις για άνοιγμα του Εθνικού Σταδίου την Τρίτη

Δεσμεύσεις για το άνοιγμα του Εθνικού Σταδίου την ερχόμενη Τρίτη για αθλητές και υποψήφιους Πανελλαδικών δόθηκαν στην ενημέρωση εκπροσώπων των σωματείων σε συνάντηση στα γραφεία της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΕΑΚ ανέφερε ότι ξεπεράστηκε το εμπόδιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά για να ολοκληρωθεί το έργο ζητήθηκε από τον εργολάβο η εκκένωση. «Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Τάκης Σβουράκης και πρόσθεσε ότι μέχρι 13 Αυγούστου πρέπει να έχει παραδώσει ο εργολάβος.

«Η διοίκηση του ΕΑΚ είναι μαζί σας», είπε ο κ. Σβουράκης στα σωματεία και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι ενώ απέδωσε την ευθύνη στον εργολάβο. Σύμφωνα με όσα μετέφερε από τον εργολάβο ο πρόεδρος του ΕΑΚ, μέχρι την Τρίτη θα κρεμαστούν τα φώτα για να φύγει ο γερανός και να ανοίξει το στάδιο για υποψήφιους των πανελλαδικών (ΤΕΦΑΑ) και αθλητές.

Ο Σάκης Κουβάτσος τόνισε ότι οι αθλητές πρέπει να έχουν την εγκατάσταση και ζήτησε κι εκείνος να πέσουν οι τόνοι εφόσον ανοίξει το απόγευμα της Τρίτης.

Οπως επισημάνθηκε, όταν ανοίξει το στάδιο η είσοδος θα επιτρέπεται για τρεις ώρες σε αθλητές που παίρνουν μέρος σε διασυλλογικά πρωταθλήματα, επειδή όμως θα συνεχίζονται οι εργασίες, ο κ. Σβουράκης αναφέρθηκε σε ζητήματα ασφάλειας μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο νομικός εκπρόσωπος των σωματείων Γιώργος Βροντάκης ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στις συμβάσεις, με απόλυτη ενημέρωση των σωματείων για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες. Προπονητης ζήτησε να βρεθεί λύση, ενώ επεσήμανε ότι οι γονείς είναι εξαγριωμένοι. Επίσης, ζητήθηκε να ανοίξει για όλους το στάδιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ

Εν τω μεταξύ, «να δοθεί άμεση λύση στην κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Στάδιο Χανίων» ζήτησε μέσω ανακοίνωσης το ΚΚΕ Χανίων, λίγο πριν την ανωτέρω ενημέρωση και συνάντηση.

Αναλυτικά, αναφέρει:
«Αποτελεί πρόκληση για τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία της πόλης μας η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ακόμα μια φορά στο εθνικό στάδιο Χανιών.
Το εθνικό στάδιο Χανίων αποτελεί ένα βραχίονα του αθλητισμού στην πόλη μας και θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει ανακαινιστεί, να έχει ανακατασκευαστεί και  να έχει έρθει σε τέτοιο επίπεδο αναβάθμισης που να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες του λάου και της νεολαίας μας.
Αντίθετα ρημάζει και απαξιώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, οι οποίες χρηματοδοτούν μόνο τα κέρδη των επενδυτών.
Ακόμα και οι όποιες παρεμβάσεις μπαλώματα, όπως η πρόσφατη της ανακατασκευής του φωτισμού, γίνονται με τρόπο και σε χρόνο που δημιουργούν πάλι προβλήματα και δυσλειτουργίες, καθώς το κλείσιμο του σταδίου από χτες και για είκοσι μέρες δημιουργεί θέματα στους αθλητές, όπως τα αθλήματα που πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών για την εισαγωγή τους σε σχολές, καθώς και η προετοιμασία αθλητών εν όψει σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων μέσα στο καλοκαίρι.
Είναι φανερό πως τα παραπάνω  θέματα δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν από τον εργολάβο και την διοίκηση του ΕΑΚ και εύλογα προκαλούν αντιδράσεις.
Καλούμε άμεσα τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν την ευθύνη τους και να δρομολογήσουν την παρέμβαση σε χρόνο και με τρόπο που να μην διαταράσσεται η αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα όλοι όσοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να αθληθούν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα