Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Υπηρεσίες: Απαξιώνουν και προσβάλλουν τον πολίτη

Κύριε διευθυντά,
ο θαυµαστός τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Οµπάµα, µεταξύ των άλλων, σε οµιλία του αναφέρει ότι ο µεγαλύτερος τίτλος σε µια δηµοκρατία είναι αυτός του πολίτη.
Με αυτόν τον τίτλο λοιπόν κι εγώ αναφέροµαι στην απαράδεκτη νοοτροπία που επικρατεί από µερικά χρόνια σε πολλές υπηρεσίες, οργανισµούς κ.λπ. να απαξιώνουν και να µην έχουν κάτι να απαντήσουν σε επιστολές, σχόλια ή οτιδήποτε άλλο, απλών πολιτών, και εν προκειµένω Χανιωτών.
∆ήµος, Περιφέρεια, ∆ΕΥΑΧ και αµέτρητες άλλες υπηρεσίες δεν θεωρούν ότι πρέπει να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους να δώσουν µια απάντηση, µια λύση, έστω και αν τους είναι βαρετή αυτή η απασχόληση.
Παλαιότερα αυτήν την εργασία πραγµατοποιούσαν τα γραφεία Τύπου, όπου υπήρχαν. Επίσης, πριν κάποιες δεκαετίες υπήρχε, και ίσως υπάρχει ακόµη, επιχείρηση στην Αθήνα που συγκέντρωνε όλες τις εκδιδόµενες στη χώρα εφηµερίδες και από αυτές τις δηµοσιεύσεις που αφορούσαν τους συνδροµητές της, που ήταν όλα τα υπουργεία, δηµόσιοι οργανισµοί, ακόµη και µεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν οι σχετικές υπηρεσίες ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους και όχι πάρεργο η απάντηση ή και επίλυση κάθε λογικού και νοµικού θέµατος.

Ο πολίτης
Αντώνης Πλυµάκης

Υ.Γ. Θυµάµαι πριν αρκετά χρόνια που κάποιος υπουργός είχε αναφερθεί συµπερασµατικά λέγοντας ότι «αρκεί ένα, να δοθεί σε έναν Έλληνα µια ψηλή καρέκλα ή έστω ένα καπέλο αγροφύλακα, για να µη βαδίζει στο έδαφος αλλά να υπερίπταται».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα