Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Υπεγράφησαν νέες συμβάσεις leader από τον ΟΑΚ – Αφορούν Ιδιωτικές επενδύσεις

Εννέα  έργα προϋπολογισμού 2.675.386,77 ευρώ, με συνολική δημόσια δαπάνη 1.203.924,05 ευρώ θα υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στην Κρήτη, μέσω των κονδυλίων υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER Ν. Χανίων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης «τις συμβάσεις των έργων, υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης 11/02/2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης και οι εκπρόσωποι των ιδιωτών που επιλέχθηκαν, για να επωφεληθούν μέσω του εν λόγω χρηματοδοτικού εργαλείου.

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν – όπως ορίζει το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 2020, Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2 – αφορούν Ιδιωτικές Παρεμβάσεις κι έχουν να κάνουν κυρίως με τον τουριστικό τομέα και την μεταποίηση.

«Σήμερα, υπογράψαμε με εννέα ακόμη ιδιώτες οι οποίοι θα επωφεληθούν από τους πόρους του προγράμματος CLLD LEADER Ν. Χανίων, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες έντεκα αντίστοιχες συμβάσεις στις 19/01/2021. Στο σύνολο τους, αφορούν την ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους νευραλγικούς τομείς του τουρισμού και της μεταποίησης. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά, ότι πέραν των Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων που μελετά και εκτελεί στο νησί, ρίχνει το βάρος του και σε οποιαδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο, μπορεί να αξιοποιηθεί με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, κυρίως σε αυτή την δύσκολη συγκυρία», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης»

 

Στο 52ο επεισόδιο, επιβιβαζόμαστε σε υδροπλάνο από το λιμάνι της Κισσάμου και ταξιδεύουμε από τα… μπετά του μνημείου Μάχης Κρήτης στον Γαλατά, ως την παγωμένη Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και μπαίνουμε σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες