Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Υπεγράφη το έργο συντήρησης του οδοφωτισμού του εθνικού οδικού δικτύου

Το έργο της συντήρησης του οδοφωτισμού του εθνικού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων προϋπολογισμού 1,86 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά στην βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των διερχομένων οχημάτων σε όλο το Πρωτεύων και Δευτερεύων Εθνικό δίκτυο των Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης με την συντήρηση όλου του μήκους του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Σημειώνεται πως στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Μιχάλης Ψαρουδάκης και εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας. «Το συγκεκριμένο έργο που αφορά τους 3 νομούς έχει διάρκεια 24 μηνών, αφορά αντικατάσταση σημείων μειωμένης φωτεινότητας με φωτισμό LED, την αντικατάσταση ιστών, οι οποίοι είναι σε φάση φθοράς και χρήζουν αντικατάστασης. Και πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της εκτέλεσης αυτού του έργου θα επέλθει πάρα πολύ νωρίτερα από τον χρόνο, τον οποίο ορίζει η σύμβαση σύμφωνα τουλάχιστον με την εμπειρία που είχαμε και στην φάση ηλεκτροφωτισμού της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Σκουλάς.

Επισημαίνεται πως κύριο αντικείμενο της εργολαβίας αυτής είναι: «Προμήθεια και τοποθέτηση απλών αλλά και παραμορφώσιμων ιστών ηλεκτροφωτισμού παθητικής ασφάλειας σε υφιστάμενες βάσεις. Προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων LED, όπως και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων LED που θα δοθούν από ην Υπηρεσία. Συντήρηση υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων με αντικατάσταση των οργάνων του φωτιστικού. Συντήρηση ηλεκτρικών πινάκων διανομής με αντικατάσταση ελαττωματικού ή κατεστραμμένου υλικού. Αντικατάσταση κατεστραμμένου καλωδίου ή κατασκευή διακλάδωσης (μούφας) σε περίπτωση κοπής καλωδίου που δεν είναι δυνατή η αποξήλωση του. Ανακαίνιση χρωματισμού σιδηροϊστών, βραχιόνων φωτιστικών και πίλλαρς. Εργασίες για την προστασία των εγκαταστάσεων από τρωκτικά. Εκτέλεση γενικά κάθε άλλης εργασίας που θα κριθεί αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των δικτύων ηλεκτροφωτισμού της εργολαβίας».

ΒΙΝΤΕΟ:


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα