Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Δ. Χανίων

Στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εργολάβο για την εκτέλεση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Δήμου Χανίων» προέβη ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με το ύψος της σύμβασης να ανέρχεται σε 165.121,079 ευρώ, ενώ το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών να προσδιορίζεται στους 15 μήνες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση « η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, του Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνη Ι. Βαρδάκη, της Αντιδημάρχου αρμόδιας για τη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, Ελένης Ζερβουδάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται εντός του χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας. Οι παρεμβάσεις στηρίζονται στη μελέτη ενεργειακής απόδοσης, καθώς και στις συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

• Τοποθέτηση πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης.
• Αντικατάσταση της ξύλινης στέγης του κυρίως κτιρίου.
• Απομάκρυνση της υφιστάμενης υγρομόνωσης από το δώμα των χώρων υγιεινής και πλήρης κατασκευή θερμομόνωσης – υγρομόνωσης σε αυτά.
• Αφαίρεση των απλών μεταλλικών κουφωμάτων.
• Θέρμανση και ψύξη των εσωτερικών χώρων του κτηρίου.
• Αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των φωτιστικών με κατάλληλα φωτιστικά υψηλής απόδοσης καθώς και την εγκατάσταση σε κάθε αίθουσα ενός καινοτόμου αυτόματου συστήματος ελέγχου φωτισμού.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών προσδιορίζεται στους 15 μήνες, δεδομένου ότι οι εργασίες θα γίνονται κατά τις περιόδους που τα σχολεία θα είναι κλειστά. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 165.121,079 ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.)»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα