Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ηλεκτροκίνησης προωθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) Δήμου Μινώα Πεδιάδας» που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης – την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στο δημοτικό κατάστημα Καστελλίου – με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Συνεργασία Ε.Π.Ε.».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», έδωσε το παρών ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και το kick off meeting του έργου, με τη συμμετοχή των τεχνικών στελεχών του Δήμου και συγκεκριμένα της προϊσταμένης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κας. Ζ. Δαγκωνάκη, της προϊσταμένης του Τμήματος Η/Μ έργων κας. Χρ. Αποστολάκη και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, μηχανολόγου κ. Γ. Κατζαγιαννάκη, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης του ΣΦΗΟ.
Αναφερόμενος στο έργο ο Δήμαρχος Μ. Φραγκάκης επισήμανε πως «ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας είναι από τους πρώτους Δήμους σε όλη τη χώρα – και στην Κρήτη – που προχωρούν στη συμβασιοποίηση και σύνταξη του ΣΦΗΟ, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τον οδικό χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο μας» συμπληρώνοντας πως «με την υλοποίηση του, σε λίγους μήνες, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα θα έχει θέσει τις βάσεις για να μπει η ηλεκτροκίνηση στη ζωή των δημοτών μας και να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων».
Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Μινώα υπέβαλε το προηγούμενο διάστημα μια ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «Αντώνης Τρίτσης» για την προμήθεια 7 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την ανανέωση του στόλου του Δήμου, συνολικού π/υ 1,8 εκατ. €, αναμένοντας τη σχετική αξιολόγηση αυτής από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα