Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για πολυχώρο αθλητισμού στις Στέρνες

Τη σύμβαση για τη μελέτη ενός νέου πολυχώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των Στερνών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου υπέγραψε ο Δήμος Χανίων, η μελέτη του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους επτά μήνες και προβλέπει την ανάπλαση και αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου στις Στέρνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σύμβαση, η μελέτη που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα προβλέπει την ανάπλαση και αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου στις Στέρνες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος πολυχώρος αθλητισμού, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο τένις, χώρος Petanque, υπαίθριο στεγασμένο γυμναστήριο) και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του αθλητικού κέντρου (κερκίδες, κτιριακές εγκαταστάσεις, περιβάλλον χώρος με χώρους κίνησης στάσης και στάθμευσης).

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Μιχαηλάκης Στέλιος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στερνών, Δημήτρης Γιανναράκης, οι μελετητές του έργου καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την υπογραφή της σύμβασης υπογράμμισε πως: «Πρόκειται για ακόμα μια σημαντική επένδυση στο κομμάτι του αθλητισμού και μάλιστα στην περιαστική περιοχή της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που βρίσκει το δρόμο της προς την υλοποίηση. Σήμερα, υπογράψαμε τη σύμβαση για τη μελέτη και πιστεύω ότι σύντομα, θα είμαστε σε θέση να μπορούμε να δημοπρατήσουμε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες σε άθληση της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο στις Στέρνες αλλά και του Ακρωτηρίου».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης η σημερινή υπογραφή «εμπίπτει στη συνολική πολιτική της δημοτικής αρχής, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιοκτησία των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε. Έτσι εκτός από τις Στέρνες, το πολύ μεγάλο έργο για το οποίο περιμένουμε από μέρα σε μέρα την έγκριση για τη δημοπράτησή του, είναι φυσικά το Ποδηλατοδρόμιο των Χανίων. Ένα έργο 8 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αναβαθμίσει καθοριστικά το επίπεδο των αθλητικών υποδομών».

Για ένα «στολίδι στο Ακρωτήρι» έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος, Στέλιος Μιχαηλάκης, ο οποίος, εκφράζοντας τη χαρά του τόνισε πως: «Τα μεγάλα έργα στον Δήμο μας συνεχίζονται και ιδιαίτερα τα έργα στο κομμάτι του αθλητισμού. Τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής φαίνονται. Το Ακρωτήρι μεγαλώνει και εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε και άλλες τέτοιες υποδομές».

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Μιχάλης Καλογριδάκης ανέφερε ότι η περιοχή του Ακρωτηρίου έχει ανάγκη από νέες αθλητικές υποδομές, προσθέτοντας πως: «Σε συνεννόηση με το τοπικό συμβούλιο και με τον πρόεδρο, Δημήτρη Γιανναράκη έχουμε ξεκινήσει μία διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε από την αρχή το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή των Στερνών, με γήπεδα παραπλεύρως, όπως γήπεδα μπάσκετ και γήπεδα πινγκ-πονγκ και τένις, με δημιουργία κερκίδων και αποδυτηρίων. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μπορέσει να ξεκινήσει μέσα στο 2023».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στερνών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Δημήτρης Γιανναράκης ανέφερε πως: «Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί ένας χώρος εγκαταλελειμμένος για περίπου 20 χρόνια τώρα, παίρνει ξανά ζωή. Αγωνιστήκαμε πολύ για να τον αποκτήσουμε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της μελέτης».

Τέλος, όπως επισημαίνεται «η τελική παράδοση της μελέτης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων επτά (7) μηνών από σήμερα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα