Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο στο Άνω Σφηνάρι και την Κεραμωτή

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η σύμβαση για την αποκατάσταση ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Π.Ε. Χανίων ύψους 2 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Κρήτης «το έργο αφορά στην αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων στην περιοχή του δήμου Κισάμου και συγκεκριμένα επί της επαρχιακής οδού Καστέλι – Κάμπος– Κεφάλι, με τις κύριες παρεμβάσεις να αφορούν τις περιοχές Άνω Σφηνάρι και Κεραμωτή.

Στόχος και αυτού του έργου, είναι η αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων, μέσα από εργασίες κατασκευής πασσαλότοιχου από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοποθέτησης αγκυρωμένων πλεγμάτων αντιστήριξης, σε συνδυασμό με έργα για την ομαλή απορροή των ομβρίων. Επίσης σε όλο το τμήμα εφαρμογής των μέτρων αποκατάστασης γίνετε αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής δήλωσε ότι, μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία εκπόνησης και έγκρισης ερευνών και μελετών, προχωρούμε στην κατασκευή των αναγκαίων έργων για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε μια απομακρυσμένη και ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη περιοχή, η οποία είχε πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις θεομηνίες»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα