Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπεγράφη η ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στο Κολυμπάρι

Υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πλατανιά και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή Κολυμβάρι, του Δήμου Πλατανιά”, προϋπολογισμού 406.480,00€.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να διαμορφωθεί ο ακάλυπτος χώρος οικοπέδου, ιδιοκτησίας του Δήμου, που βρίσκεται στον οικισμό Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά, πλησίον του δημοτικού ξενώνα “ΔΙΚΤΥΝΝΑ” και του νηπιαγωγείου Κολυμβαρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος άθλησης παιδικής χαράς και κοινόχρηστης χρήσης.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

  • Δημιουργία πάρκου με παιδική χαρά και υπαίθρια άσκηση
  • Προσθήκη κατάλληλου αστικού εξοπλισμού
  • Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης
  • Σχεδιασμός χώρων πρασίνου και βοτανικού κήπου, κλπ.

Η χρηματοδότηση για το παραπάνω έργο προέρχεται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και από ιδίους πόρους του Δήμου, ενώ είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό 2023 του Δήμου Πλατανιά.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ανέφερε ότι “…με το παραπάνω έργο δημιουργείται ένας μεγάλος κοινόχρηστος χώρος για την Κοινότητα Κολυμβαρίου, με πολλαπλές χρήσεις για τους κατοίκους της περιοχής.
Μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης και της χερσαίας ζώνης Κολυμβαρίου, δημιουργούνται ανοιχτοί κοινόχρηστοι χώροι, οι οποίοι αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής…”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα