Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Γραφειοκρατία και δημόσια υγεία

Απορριπτική απόφαση στο αίτημα για εξαίρεση από τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19, για σοβαρούς ιατρικούς λόγους, έλαβαν χθες ηλικιωμένοι Χανιώτες που είχαν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα προς την αρμόδια επιτροπή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Η απόφαση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα της Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτημάτων εξαίρεσης του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60, δεν στηρίχτηκε σε ιατρικά κριτήρια, αλλά στο γεγονός ότι έληξε η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών!

Τούτο σημαίνει ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ θα βεβαιωθεί κανονικά σε ηλικιωμένους που έχουν προσκομίσει έγγραφα και επικαλούνται αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους ( αλλεργικές αντιδράσεις, καρδιολογικά ή άλλα παθολογικά προβλήματα).

Παράλληλα η απόφαση βάζει τους ηλικιωμένους στη διαδικασία του εμβολιασμού με τη τρίτη δόση που ενδεχομένως να ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια τους εφόσον υπάρχει ιατρικό ιστορικό.

Και τίθεται εύλογα το ερώτημα: εάν έστω σε έναν από αυτούς τους ηλικιωμένους πολίτες που αντιμετωπίζουν ιατρικά ζητήματα προκληθεί κάποια σοβαρή ή αναπότρεπτη π.χ. αλλεργική αντίδραση κατά την 3η δόση του εμβολίου, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Η 7η ΥΠΕ Κρήτης; Το Υπ. Υγείας;

Για ποιον λόγο δεν δίνεται παράταση λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής μέχρις ώτου εξεταστούν όλα τα αιτήματα ώστε η διαδικασία να είναι ασφαλής και να μην ενέχει κινδύνους για κανένα;

Σύμφωνα με πληροφορίες από όλη την Κρήτη υπάρχουν δεκάδες τέτοια αιτήματα τα οποία δεν εξετάστηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης γιατί ήταν εκπρόθεσμα!

Μήπως η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα έπρεπε να δει το ζήτημα πιο ανθρώπινα και όχι καθαρά γραφειοκρατικά, σε συνεννόηση βέβαιο με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας που έχει και τον τελικό λόγο;

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα