Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Υδροθεραπευτήριο στα Τεμένια

Σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση διώροφου δημοτικού ακινήτου στα Τεμένια για τη δημιουργία “Υδροθεραπευτηρίου” προχωράει τη Δευτέρα ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου.

Ο Δήμος αποφάσισε να αξιοποιήσει το δημοτικό ακίνητο, σε συνδυασμό με τα ιαματικά νερά των Τεμενών και ευελπιστεί πως θα υπάρξει ενδιαφέρον από επαγγελματία ώστε να δημιουργήσει υδροθεραπευτήριο.
«Είναι ένας διαγωνισμός που κάνουμε στα πλαίσια της προσπάθειας να φτιαχτούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ενδοχώρα του Δήμου μας. Τα Τεμένια είναι πολύ γνωστά για τα ιαματικά τους νερά και ένα υδροθεραπευτήριο θα αναβάθμιζε το χωριό και θα αποτελούσε πόλο έλξης καθώς υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες ταβέρνα-επιχείρηση με αναψυκτικά κα.» τόνισε στα “Χ.ν.” ο αντιδήμαρχος Καντάνου- Σελίνου κ. Μιχάλης Μπικάκης.
Το κτήριο έχει έκταση 187 τ.μ. στο ισόγειο και 195 τ.μ. στον α΄ όροφο και βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 652,02 τ.μ.
Κατώτατο όριο προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 420 ευρώ το μήνα για το πρώτο χρόνο του μισθωτήριου, ενώ η διάρκεια μίσθωσης είναι έξι χρόνια και με δυνατότητα παράτασης άλλα τρία χρόνια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καντάνου- Σελίνου.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Ο αντιδήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Μιχάλης Μπικάκης

«Η πηγή των Τεμενίων είναι η μοναδική ιαματική πηγή στην Κρήτη και έχει πολύ μεγάλη περιβαλλοντική αξία. Με τη λειτουργία υδροθεραπευτήριου θα αναβαθμιστούν οι πηγές και θα ακουστούν σε όλο το νησί και εκτός αυτού» τόνισε ο κ. Μπικάκης.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή των Τεμενίων είχε πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων κ. Μανώλης Μανούτσογλου . Σε αυτή την έρευνα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα δείγματα που λήφθηκαν σε τρεις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στις πηγές των Τεμενίων κατά την διάρκεια δύο υγρών και μιας ξηρής περιόδου επέτρεψαν τον καθορισμό των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών τους.
Η ιαματική πηγή Τεμενίων είναι η μοναδική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή της Κρήτης από το 1957!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα