Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

“Ξεσηκωμός” για τα Φαλάσαρνα από πολίτες στα Χανιά

Σε εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων για την επένδυση μονάδας 800 κλινών στα Φαλάσαρνα θα προχωρήσει η πρωτοβουλία πολιτών save_falasarna όπως συμφωνήθηκε στη χθεσινοβράδινη Ανοιχτή Συνέλευσή της στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Στη συνάντηση πήραν μέρος περίπου 70 πολίτες, ανάμεσα τους και κάτοικοι της Κισσάμου και έγιναν πάνω από 25 διαφορετικές τοποθετήσεις. Από μετέχοντες που πήραν τον λόγο έγινε αναφορά στο πρόσφατο Δ.Σ. Κισσάμου αλλά και στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Για το Δ.Σ. Κισσάμου σημειώθηκε πως «μόνο ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” είχε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην επένδυση». Σημειώθηκε πως η δημοτική αρχή Κισσάμου (παράταξη Μυλωνάκη) λέει «να μην γίνει τίποτα στην παραλία, αλλά στην πάνω μεριά κάντε ό,τι θέλετε, η δε αξιωμ. Αντιπολίτευση είναι η πιο χυδαία, τα χαρίζει όλα στον επενδυτή».
Για την “Επιτροπή Περιβάλλοντος” της Περιφέρειας έγινε λόγος για «απόφαση σκάνδαλο» όταν «όλες οι εισηγήσεις από τις υπηρεσίες ήταν αρνητικές στο σχέδιο των επενδυτών, είχε προηγηθεί η αρνητική γνωμοδότηση τόσο του Δήμου, όσο και του ΟΦΥΠΕΚΑ».
Στη συνέλευση σημειώθηκε επίσης πως θα πρέπει να παρθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και για άλλες περιοχές που απειλούνται από την τουριστικοποίηση (Λαφονήσι, Μπάλος, Μαράθι κ.ά.) και πως «είναι ξεκάθαρο πλέον πως η τάση είναι να ευνοηθούν με κάθε τρόπο μεγάλες επενδύσεις που θα “βαπτιστούν” οικολογικές, αειφόρες και άλλες ωραίες λέξεις». Το επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε να γίνει εκδήλωση και στο Καστέλι Κισσάμου -ή στον Πλάτανο- για να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο εκεί καθώς ειπώθηκε ότι οι αντιδρώντες στο επενδυτικό σχέδιο είναι η πλειοψηφία. Επίσης συμφωνήθηκε παρέμβαση για σήμερα Τετάρτη στο Chania Film Festival!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα