Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ξενοδόχοι Χανίων: “Απαράδεκτη η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ”

«Απαράδεκτη και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων «την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ διαμονής από 6,5% σε 13%».

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, «η συγκεκριμένη αύξηση θα δημιουργήσει μια σειρά αρνητικών παρενεργειών στις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στην απασχόληση.
Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, όταν ο κλάδος ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα κατά την διάρκεια της κρίσης, ως όφειλε, πυροβολείται στα πόδια».
Ακόμα, η Ενωση Ξενοδόχων σημειώνει ότι «η ενδεχόμενη αύξηση των εσόδων κατά 300 εκ. ευρώ μετά το διπλασιασμό του ΦΠΑ σημαίνει απώλεια εσόδων περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΑΕΠ και απώλεια 30-40 χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Παράλληλα η νέα αφαίμαξη στις επιχειρήσεις θα δημιουργήσει μια ακόμα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων ενώ σε αυτές που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας».
Ακόμα, η Ενωση Ξενοδόχων εκφράζει την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι βουλευτές του νομού μας και όλων των τουριστικών περιοχών να μην επιτρέψουν μια τέτοια καταστροφική πολιτική ενάντια στην κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας».
Επίσης, η Ενωση προσδοκά, όπως αναφέρει, «στο να σταματήσει η διαφοροποίηση του ΦΠΑ ανάλογα με τον προορισμό στην Ελλάδα» και εξηγεί: «Είναι απαράδεκτο ότι ένα ξενοδοχείο στα νησιά του Αιγαίου όπως την Ρόδο, Κω, και Μύκονο πληρώνει σχεδόν 26.0% χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ από τα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα. Η διαφοροποίηση αυτή έχει οδηγήσει σε αθέμητο ανταγωνισμό και επίσης δρα ανασταλτικά για τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη».

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα