Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ξενάγηση στην έκθεση για τον μικρασιατικό ελληνισμό

Οργανωμένη ξενάγηση στην έκθεση με τίτλο “Μικρά Ασία Προσφυγικός Ελληνισμός” που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στις 11:00.

Την ξενάγηση θα κάνουν οι: Λευτέρης Λαμπράκης (επιμελητής της έκθεσης, ηθοποιός, συλλέκτης), Άννα Λαμπαρδάκη (φιλόλογος), Γιάννης Φραγκάκης, Αρχαιολόγος (συλλέκτης).
Επίσης συνεχίζονται οι καθημερινές επισκέψεις – ξεναγήσεις τμημάτων σχολικών μονάδων.
Υπενθυμίζεται ότι την έκθεση διοργανώνουν, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, τους Συλλόγους Ποντίων Χανίων “Η Ρωμανία” και “Παναγία Σουμελά”, την Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος”, το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών, το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Κρήτης.
Η έκθεση περιλαμβάνει χάρτες, έργα τέχνης, σπάνιες εκδόσεις, εικόνες, εκκλησιαστικά κειμήλια, φωτογραφίες, γκραβούρες, ενδυμασίες, κοσμήματα, χειροτεχνήματα, προσωπικά αντικείμενα, πολεμικά κειμήλια, εκτεταμένο αρχειακό υλικό, εφημερίδες, επιστολές, κάρτες και πολλά άλλα τεκμήρια. Αποσπάσματα από προσωπικές μαρτυρίες συμπληρώνουν την αφήγηση της σημαντικής Ιστορίας. Το υλικό της Έκθεσης προέρχεται από τους συνεργαζόμενους Συλλόγους, καθώς και από ιδιωτικές Συλλογές.
Διάρκεια έκθεσης έως Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023. Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα