Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Ξενάγηση στη Χαλέπα

Το δεύτερο μέρος της ξενάγησης στις γειτονιές της Χαλέπας θα πραγματοποιηθεί  αύριο το πρωί, στην όμορφη αυτή συνοικία της πόλης μας. Την εκδήλωση οργανώνει το “ΚΥΤΤΑΡΟ” Χαλέπας  σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και άλλους τοπικούς φορείς. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. (Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική δήλωση).
Ξεναγός ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης, ο οποίος θα αναφέρει και στοιχεία που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η δράση θα ξεκινήσει στις 11 ακριβώς από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (οδός Σκρά, απέναντι από τη Γαλλική Σχολή).
Το Μουσείο θα είναι ανοικτό και οι παρόντες μπορούν να δουν και την έκθεση αφισών του ΕΟΤ, από τη συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη.
Αμέσως μετά θα συνεχιστεί η ξενάγηση στο σπίτι του Σαράντου Καπιδάκη, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στην Αγία Μαγδαληνή, στο Παλάτι του Πρίγκιπα, στο σπίτι του Βενιζέλου, στη Βίλλα Βλουμ, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στην Καθολική εκκλησία, στο σπίτι του Καθολικού Επισκόπου, στα σπίτια της Φλωρεντίνης Καλούτση και του Γιώργου Κακούρη, στις βίλλες Μπλαν και Σβαρτς (Κρούγερ), στην πλατεία Καγιαλέ, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και στη βίλλα της Εριέττας Μαρκαντωνάκη.
Ο κ. Νικολακάκης θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους σχετικές φωτογραφίες και παλιά ημερολόγια της Χαλέπας, καθώς επίσης και βιβλία του, λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα  δωρεάν ξεναγήσεων  που υλοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, τουριστικούς και άλλους φορείς του τόπου.
Η επόμενη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή από την Ειδ. Συνεργάτιδα των Γεν. Αρχείων του Κράτους, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, στη Δημοτική Αγορά, ενώ έχει προγραμματιστεί και περίπατος στην Ανατολική Τάφρο, το Δημοτικό Κήπο, το Ρολόι και τα Δικαστήρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα