Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Ξεκίνησε το φετινό «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» του Νότη Μαριά

Με τον ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Κούλογλου ως ομιλητή ξεκίνησε χθες Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 το φετινό «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» που διοργανώνει ο πρώην ευρωβουλευτής και Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νότης Μαριάς.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» λειτουργεί οριζόντια στο πλαίσιο των μαθημάτων «Θεσμοί της Ε.Ε.» και «Θεωρίες Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» που διδάσκει ο Νότης Μαριάς στο χειμερινό εξάμηνο 2023-2024 του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Το φετινό «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» με θέμα «Από τη Θεωρία στην Πράξη» φιλοξενεί κυρίως διαδικτυακά μέσω Zοom ομιλητές με εμπειρία στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι αναλύσουν συναφή θέματα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με τους φοιτητές οι οποίοι υποβάλουν ερωτήσεις και καταθέτουν τις απόψεις τους.
Ο κ. Κούλογλου στην χθεσινή του ομιλία από το Στρασβούργο, αφού ανάλυσε τις θέσεις της Αριστεράς για την Ενωμένη Ευρώπη με ιδιαίτερη έμφαση στον Αλτιέρο Σπινέλι και στο Μανιφέστο του Βεντοτένε το 1941, στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη λειτουργία των Πολιτικών Ομάδων στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και στον ρόλο των ευρωβουλευτών στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές του Ε.Κ με ιδιαίτερη έμφαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στην οποία συμμετέχει. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των φοιτητών του μαθήματος που επικεντρώθηκαν στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με το Παλαιστινιακό, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και στην προάσπιση των αξιών της Ένωσης. Επίσης ερωτήσεις τέθηκαν και απαντήθηκαν αναφορικά με τον Προϋπολογισμό της ΕΕ ο οποίος ψηφίστηκε στις 18/10/2023 από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αλλά και σε σχέση τόσο με τα αίτια ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη όσο και σε σχέση με τα μεγάλα διακυβεύματα ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου 2024.

Στο παρελθόν το «Ευρωπαϊκό Εργαστήρι» φιλοξένησε ως ομιλητές υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες κλπ μεταξύ των οποίων ήταν, κατ΄ αλφαβητική σειρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γιάννης Βαρουφάκης, o Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Γιώργος Κύρτσος, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Κώστας Παπαδάκης»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα