Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Ξεκίνησε το φεστιβάλ του “Κυττάρου” Χαλέπας με μηνύματα αλληλεγγύης

Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει το 5ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του “Κυττάρου” Χαλέπας, το οποίο ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και θα διαρκέσει τέσσερις μέρες με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Κυττάρου.Ολες οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα πραγματοποιούνται στο αύλειο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων (Χαλέπα,απεναντι από την εκκλησία της Άγιας Μαγδαληνής).
Το μέλος του Δ.Σ. του “Κυττάρου Χαλέπας” ΄Αννα Τζίβη είπε στα “Χανιώτικα νέα” ότι “φέτος το πρόγραμμα είναι πολύ πιο πλούσιο από κάθε άλλη φορά, αφού τα παιδιά με πολύ μεράκι κατάφεραν να το αναβαθμίσουν με νέες δραστηριότητες, όπως είναι το Τίτσου, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, να προσθέσουν εκδηλώσεις όπως μια παρουσίαση βιβλίου και μια θεατρική παράσταση, ή ακόμα και να διατηρήσουν κάποια πράγματα τα οποία είδαν ότι λειτούργησαν θετικά τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος λοιπόν έχουμε δραστηριότητες και δράσεις, οι οποίες θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και γιατί όχι και των μεγάλων».
Η κ. Τζίβη σημείωσε ότι « το Κύτταρο Χαλέπας δημιουργήθηκε το 2011 από Συλλόγους Γονέων των τριών Δημοτικών και του Γυμνασίου της περιοχής της Χαλέπας και από τα σχολεία αυτά δημιουργήθηκε και η νεολαία που απαρτίζει σήμερα το Κύτταρο. Με μεγάλη συγκίνηση βλέπουμε στη διοργάνωση του Φεστιβάλ να συμμετέχουν ακόμα παιδιά που κάποια από αυτά ξεκίνησαν την νεολαία του Κυττάρου και τώρα είναι πρωτοετείς ή δευτεροετεις φοιτητές».
Η ίδια επεσήμανε ακόμα ότι «πολλά παιδιά κάθε ηλικίας, κάθε χρόνο έρχονται ως εθελοντές να βοηθήσουν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, αφού γνωρίζουν ότι θα κάνουν πράγματα που τα ενδιαφέρουν, θα ζήσουν από κοντά μια δημιουργική και ενδιαφέρουσα διαδικασία, ενώ με την ενασχόληση τους αυτή, που ξεκινά δύο μήνες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, γεμίζουν το χρόνο τους στις καλοκαιρινές τους διακοπές».
«Το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ θεωρείται μια από τις καλές εκδηλώσεις του Κυττάρου, ενώ η επιτυχία του οφείλεται στο γεγονός ότι την ευθύνη την έχουν τα ίδια τα παιδιά, που σχεδιάζουν, επιλέγουν,και υλοποιούν όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις. Εμείς απλά οι μεγάλοι, βρισκόμαστε διακριτικά δίπλα τους, στηρίζουμε, βοηθάμε και τα συμβουλεύουμε όποτε και όταν μας το ζητήσουν», κατέληξε η κ. Τζίβη.
Το μέλος της νεολαίας του Κυττάρου Ειρήνη Καπαράκη τόνισε ότι « φέτος για πρώτη χρονιά, το Φεστιβάλ θα έχει διάρκεια 4 ημερών. Εκτός από τα μουσικά σύνολα, φέτος έχουμε προσθέσει και δρώμενα από άλλες τέχνες όπως, το θέατρο, το χορό, ενώ για πρώτη φορά επίσης θα πραγματοποιηθεί βραδιά ρεμπέτικου».
Το επίσης μέλος της νεολαίας η Λιάνα Μαρεντάκη πρόσθεσε ότι « σκοπός του Φεστιβάλ όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά τροφίμων που μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου βοηθήσαμε άπορες οικογένειες. Ο σκοπός αυτός δεν έχει πάψει να υφίσταται ακόμα και σήμερα. Παράλληλα το Φεστιβάλ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία εμείς οι νέοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ευαισθησία μας προς τον συνάνθρωπό μας. Η διοργάνωση αυτή είναι επίσης ένα πολύ καλός τρόπος για να κάνουμε ακόμα περισσότερο γνωστούς τους στόχους και τους σκοπούς του Κυττάρου Χαλέπας».
Το πρόγραμμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. και περιλαμβάνει
τα συγκροτήματα Quarteto Belcanto/ Band A Roche / Manakyla/ Dragons T.I.N.K.E.R.B.E.L.L./ Viva I. Antartica/ Σπύρος Γραμμένος Είσοδος 4 ευρώ / διήμερο 7 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα