Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε η γιορτή των κόμικς στα Χανιά

Η 6η διοργάνωση του φεστιβάλ- θεσμού πλέον
στα Χανιά άνοιξε χθες για το χανιώτικο κι όχι μόνο κοινό, με μια “μελωδική”, πλούσια έκθεση στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” και τη γεμάτη τεχνολογία και τέχνη πύλη Σαμπιονάρα να υποδέχονται τους πρώτους επισκέπτες.

«Ένα ακόμη πιο πλούσιο φεστιβάλ θα ζήσει ο κόσμος που θα έρθει να δει και να συμμετάσχει στις δράσεις της 6ης διοργάνωσης», δήλωσε στα “Χ.ν.” ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Μάριος Ιωαννίδης.
Ειδικότερα, η έκθεση στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» περιλαμβάνει περισσότερα από 150 έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, που είναι… μετά μουσικής κι αυτό γιατί η φετινή γενική θεματική του Chaniartoon είναι ο ήχος και η μουσική. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα ρεμπέτικα, λαϊκά, ροκ, τζαζ κ.λπ., ταξιδεύοντας σε αντίστοιχες δεκαετίες και ατμόσφαιρα, αλλά να δουν κι ένα δημιουργικό πάντρεμα από κοντά, με κάποια διαδραστικά έργα-εικονογραφημένα τραγούδια, όπου ο επισκέπτης μπορεί να τα ακούσει μέσα από ακουστικά που είναι εγκατεστημένα στην έκθεση!
Στο θέατρο όμως θα γίνουν κι άλλες δράσεις, με τον εξωτερικό ανατολικό τοίχο του «Μίκης Θεοδωράκης» να γίνεται ένας καμβάς, όπου θα παίζει projection mapping τις βραδινές ώρες, ενώ στην κύρια αίθουσα κάθε απόγευμα θα προβάλλονται μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Όσον αφορά την Σαμπιονάρα, η έκθεση που θα είναι επισκέψιμη μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει VR μάσκες, γυαλιά δηλαδή εικονικής πραγματικότητας μέσω των οποίων ο επισκέπτης εμβυθίζεται στην τέχνη του animation, μια οθόνη 270 μοιρών στην οποία θα προβάλλονται διαρκώς ταινίες μικρού μήκους, αλλά και 3d πενάκια, με τα οποία μπορεί κάποιος να γίνει με τη σειρά του καλλιτέχνης, δημιουργώντας ένα σχεδιάκι.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έκθεση στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, η οποία περιέχει επιλεγμένα έργα από καλλιτέχνες των προηγούμενων ετών του φεστιβάλ.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Πύλη Σαμπιονάρα 12.00 – 21.00
• Εκθέματα Εικονικής Πραγματικότητας
• Προβολές έργων σε οθόνη 270 μοιρών
Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
18.00-21.00
•Μικρού μήκους ταινίες
από την Α. Ευρώπη (μέρος Α)
21.00-0.00
•Μικρού μήκους ταινίες από την
Αμερική (μέρος Β)
Από τις 20.30
• Προβολή Projection Mapping


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα