Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Δύο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ξεκίνησαν τις δράσεις τους τις προηγούμενες μέρες – για την σχολική χρονιά 2020-2021- με την συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών απ΄όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων έγιναν οι πρώτες συναντήσεις για τα  Cineμαθήματα και GreDoc ( που έχουν ως στόχο την δημιουργία ταινιών σε σχολικό περιβάλλον)
αλλά και για την  Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο ( για την οργάνωση κινηματογραφικών λεσχών στην σχολική τάξη).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες οι πρώτες συναντήσεις των προγραμμάτων χαρακτηρίστηκαν από τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων και την διάθεση για μια χρονιά γεμάτη δράσεις κινηματογραφικού γραμματισμού και δημιουργίας ταινιών.

Για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική του πλατφόρμα https://e-learning.cff-e-edu.gr/moodle/

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν και τα προγράμματα προφορικής και τοπικής ιστορίας που έχουν σχεδιαστεί.

Σημειώνουμε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν την αιγίδα και την έγκριση του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων και παρέχονται χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση μαθητών και εκπαιδευτικών,

Πληροφορίες στο εκπαιδευτικό του CFF www.e-edu.gr»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες