Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Ξεκινά η αποχώρηση των μεταναστών από την Παλαιόχωρα

Μέσα σε τρεις ημέρες, σε ισάριθμα “γκρουπ” θα αναχωρήσουν – σύμφωνα με πληροφορίες – οι 483 μετανάστες που βγήκαν στην Παλαιόχωρα. Η πρώτη αναχώρηση είναι πιθανό να γίνει και σήμερα Σάββατο και θα ακολουθήσουν τα επόμενα γκρουπ την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Μετά τη σύνταξη της δικογραφίας αναφορικά με τους 7 που κατηγορούνται ως διακινητές, κρίθηκε ότι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να παραμείνουν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας καθώς οι συνθήκες κράτησης του εκεί μόνο κατάλληλες δεν είναι, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται έκθετοι στις καιρικές συνθήκες.
Οι μετανάστες θα χωριστούν σε τρεις ομάδες, ανάλογα την οικογενειακή σχέση και την εθνικότητα και θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής μεταναστών στο λεκανοπέδιο της Αττικής μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους. Ορισμένοι εξ’ αυτών επιθυμούν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία ζητάει να αποχωρήσει για την Ιταλία αίτημα που δεν εξετάζεται από τις αρχές.

ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Εν τω μεταξύ, με βαριές κατηγορίες για: Σύσταση συμμορίας, παράνομη μετανάστευση, έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο που επισείουν βαριές ποινές θα απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή και στην εισαγγελέα Χανίων οι 7 άνδρες που κατηγορούνται ως διακινητές στην υπόθεση των 483 μεταναστών. Οι 483 διασώθηκαν ανοικτά της Παλαιόχωρας την Τρίτη και παραμένουν πάνω στο σκάφος “Σαμαριά” στο τουριστικό λιμάνι – “Τηγάνι”.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον ανακριτή- εισαγγελέα αλλά πήραν προθεσμία να απολογηθούν για τη Δευτέρα, ώστε να τους διοριστούν συνήγοροι υπεράσπισης.

ΑΠΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Από το αλιευτικό σκάφος χθες απομακρύνθηκαν τα καύσιμα (πάνω από 10 τόνοι) υπό τον φόβο ρύπανσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Περράκη, τα καύσιμα απομακρύνθηκαν από ιδιώτη μετά από ανάθεση του Τελωνείου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα