Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Ξεκινά η ανάρτηση δασικών χαρτών και στην Κρήτη

Υπομονή και συνεχή ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες συστήνει η δασάρχης Χανίων κα Πολύμνια Σκλαβάκη, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως «αν υπάρξουν λάθη διορθώνονται».
Mετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών σήμερα Παρασκευή σε Ηράκλειο και Λασίθι, ακολουθεί στις 12 Φεβρουαρίου η ανάρτηση των δασικών χαρτών για όλο το Νομό Χανίων και το Ρέθυμνο. Και αν για το 5,5% των δασικών χαρτών του Ν. Χανίων που είχαν αναρτηθεί πριν από τρία χρόνια οι ενστάσεις που κατατέθηκαν έφτασαν τις 3.500 (!) αντιλαμβάνεται κανείς τι πρόκειται να γίνει για το 100% του Νομού που θα αναρτηθούν στις 12 Φεβρουαρίου. «Είναι πιθανό να υπάρξουν και λάθη στις αναρτήσεις.
Ένα λάθος διορθώνεται είτε με την μορφή προδήλου από τον πολίτη είτε από την ίδια την υπηρεσία. Και στον προηγούμενο χάρτη είχαν εντοπιστεί ανάλογες περιπτώσεις» τονίζει η κ. Σκλαβάκη επισημαίνοντας πως παρά την έλλειψη προσωπικού και την πίεση του χρόνου η υπηρεσία θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που προκύψουν. «Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό στις 12 Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες όλου του Νομού. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αναρτημένος και ο παλιός χάρτης που είχε αναρτηθεί στο παρελθόν μαζί με την ενσωμάτωση αναμορφώσεων που προέκυψαν από τα συμπληρωματικά στοιχεία του Ν. 4685/2020» λέει η δασάρχης.

 

Στο 46o επεισόδιο, κάνουμε μια μικρή απόδραση στον χιονισμένο Ομαλό (άφου ρίξουμε 6άρι) τρώμε γύρο με τζατζίκι για τον Γιώργο Γιακουμάκη στο Φένλο της Ολλανδίας ενώ συζητήαμε για τις συνέπειες της πανδημίας και το άνοιγμα του τουρισμού στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ανάρτηση δασικών χαρτών πριν μια τριετία αφορούσε το 5,5% του Ν. Χανίων και είχε να κάνει κυρίως με περιοχές γύρω από τα Χανιά (Κουνουπιδιανά, Γαλατάς, Νεροκούρου, ένα τμήμα της Σούδας, Περβόλια κ.ά.) και τη Γαύδο. Μετά την ανάρτηση θα ακολουθηθεί η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων που θα μπορεί να γίνει ψηφιακά πλην των περιπτώσεων που ήδη εκκρεμούν στην υπηρεσία και θα πρέπει να γίνουν μετά από ραντεβού με τους πολίτες. Όσοι έχουν υποβάλλει αντιρρήσεις για τον παλιό χάρτη σε κάθε περίπτωση θα μπορούν να έχουν μια ενημέρωση για την πορεία του αιτήματος τους. «Αυτή η ανάρτηση θα γίνει εν μέσω πανδημίας και προφανώς προέχει η δημόσια υγείας και θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι διαδικασίες με τα ραντεβού. Είμαστε στη διαδικασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής να εγκαταστήσουμε ψηφιακά συστήματα ώστε ο πολίτης να ενημερώνεται χωρίς να χρειάζεται να δίνει το παρών. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία όσο μπορούμε καλύτερα.
Θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση προς τους πολίτες και είναι καθοριστικός εδώ και ο ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης γιατί σε σύγκριση με την πρώτη ανάρτηση δεν μπορούμε να κάνουμε μαζικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή. Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό ότι προχωρούν οι δασικοί χάρτες» υπογράμμισε η κ. Σκλαβάκη. Η ανάρτηση θα γίνει στη βάση δεδομένων στο Ελληνικό κτηματολόγιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα