Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις υποψηφιότητες στον Δήμο Χανίων

Δεκαήμερο εξελίξεων αναφορικά με τις υποψηφιότητες για το Δήμο Χανίων αναμένεται να είναι αυτό που διανύουμε, καθώς εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο και σε ποιο βαθμό θα προχωρήσει η σύμπραξη τριών παρατάξεων, στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Το βράδυ της Δευτέρας συνεδρίασε η παράταξη του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” του Τάσου Βάμβουκα και συζήτησε τη στάση της, ενώ εντός της εβδομάδας, πιθανόν και σήμερα θα κληθούν να αποφασίσουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Άρη Παπαδογιάννη.

ΟΙ “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Την καθολική της στάση απέναντι στη δημοτική αρχή Π. Σημανδηράκη επιβεβαίωσε η παράταξη του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” που το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποίησε συνάντηση στο Ξενοδοχείο “Σαμαριά”.
Το παρών έδωσαν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γεωργακάκης και Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης (είχαν εκλεγεί με την παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη αλλά αποχώρησαν από αυτήν).
Τα μέλη της δημοτικής κίνησης έκαναν λόγο στις τοποθετήσεις τους για «στασιμότητα του Δήμου σε πολλά θέματα», για «πρακτικές του δημάρχου να αλλοιώνει έργα που πήρε έτοιμα από την παράταξη του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” για να τα παρουσιάσει ως δικά του» και κυρίως θίχτηκε το ζήτημα «της αλαζονίας της δημοτικής αρχής που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».
Ωστόσο η συνέλευση δεν κατέληξε στο τι ακριβώς θα κάνει αλλά οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία καθώς μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα πρέπει να έχει καθορίσει και δημοσιοποιήσει τη στάση της.
Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Τάσος Βάμβουκας ανέφερε πως έχουν γίνει συζητήσεις με τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη για τη στήριξη της υποψηφιότητας του με τον ίδιο να εμφανίζεται θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μέλη της παράταξης επίσης υπερθεμάτισαν υπέρ της υποψηφιότητας Αρχοντάκη ωστόσο υπήρξαν και διαφωνίες καθώς ήταν αρκετοί εκείνοι που εκτίμησαν πως μια τέτοια υποψηφιότητα δεν έχει πολλές πιθανότητες νίκης αναφέροντας τις δύο μη επιτυχημένες προσπάθειες του κ. Αρχοντάκη να εκλεγεί δήμαρχος το 2010 και το 2019.
Στα πλαίσια της συνέλευσης προτάθηκαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα του γιατρού κ. Γιώργου Γεωργακάκη (με τον ίδιο πάντως να δηλώνει ότι στηρίζει την προσπάθεια των “Ενεργών Πολιτών” αλλά δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος), ενώ πολλά επαινετικά σχόλια πήρε η πρόταση για στήριξη ως υποψήφιας δημάρχου της οικονομολόγου κ. Ελπίδας Τσιτσιρίδη (είχε διατελέσει αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Βάμβουκα και είναι μέλος στο Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων).
Η ίδια δήλωσε τη στήριξη της στην παράταξη ωστόσο ανέφερε πως λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν δύναται να είναι υποψήφια με μέλη των “Ενεργών Δημοτών” πάντως να τονίζουν πως θα έχει την υποστήριξη τους αν το αποφασίσει.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποφασίσουν την κοινή τους στάση οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξη του Άρη Παπαδογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν στη στήριξη της υποψηφιότητας του Γρηγόρη Αρχοντάκη κάτι στο οποίο συναινεί και ο κ. Γιώργος Τσαπάκος αλλά και άλλα μέλη της παράταξης που έχουν συζητήσει με τον κ. Αρχοντάκη.
Από δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης διατυπώθηκαν ενστάσεις κατά πόσο ο κ. Αρχοντάκης θα μπορέσει να επικρατήσει, ενώ άλλοι φαίνονταν διατεθειμένοι να στηρίξουν έναν πιο «κομματικό υποψήφιο από τη Νέα Δημοκρατία» από τη στιγμή που είναι πρώτο κόμμα στο Δήμο και στο Νομό με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.
Καθοριστική πάντως αναμένεται να είναι η στάση των τοπικών βουλευτών της ΝΔ και ποιον υποψήφιο θα προκρίνουν για στήριξη ένα ζήτημα για το οποίο οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις ξεκίνησαν από την επόμενη κιόλας των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Δεδομένη πάντως είναι η στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννης στον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, την οποία εκφράζει η Χανιώτισα βουλευτές σε κάθε ευκαιρία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα