Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

“Βροχή” τα όρια στα Βενιζέλεια!

Επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται γι’ αγώνες υψηλού επιπέδου τα Βενιζέλεια έδωσαν την ευκαιρία σε πέντε ακόμη αθλητές να “πιάσουν” τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών και το ευρωπαϊκό νέων νεανίδων!

Όπως ανακοινώθηκε από τον Ομιλο, ανάμεσα τους «η Παναγιώτα Βλαχαντώνη του Ναυτικού Ομίλου Χανίων η οποία με μια εξαιρετική επίδοση 1:50,17 στα 200μ. διπλά πέδιλα πέτυχε το όριο για τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εκτός από την Βλαχαντώνη, η Μαρία Ηλιάκη του Γλαύκου Περιστερίου κατάφερε να πιάσει το δεύτερο όριο στη διοργάνωση, καθώς μετά τα 50μ. άπνοια επιβεβαίωσε το όριο και στο αγώνισμα των 50μ. επιφάνεια το οποίο μάλιστα της επιτρέπει τη συμμετοχή τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών όσο και στο ευρωπαϊκό.

Εκτός από την Ηλιάκη, όρια κατέρριψαν ακόμη οι εξής αθλητές και αθλήτριες:

Η Γιολάντα Καπέρδα του Αλμπατρου Ιωαννίνων με επίδοση 1:49,67 στα 200μ. διπλά πέδιλα (παγκόσμιο γυναικών).

Ο Αγγελος Κορομπύλης των Δελφινιών Περιστερίου με 16,53 στα 50μ. επιφάνεια (ευρωπαϊκό νέων). Επίσης αγωνιζόμενος ως πρώτος στην 4×100μ. επιφάνεια πέτυχε χρόνο 37.63 που αποτελεί και αυτό όριο για το ευρωπαϊκό.

Ο Βασίλης Γιαννιτσάκης της Νίκης Βόλου με χρόνο 1:39,38 στα 200μ. διπλά πέδιλα (ευρωπαϊκό).

Ο Ζώντος Σπυρίδων του Γλαύκου Περιστερίου με επίδοση 1:40.05 στα 200 διπλά πέδιλα (ευρωπαϊκό νέων)

Στο κολυμβητήριο Χανίων παρευρέθηκε ο ταμίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας CMAS, Ηλίας Ξιάρχος, ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής: «Για δεύτερη χρονιά βρισκόμαστε στο κολυμβητήριο Χανίων σε μια προσπάθεια που κάνει ο ΝΟ Χανίων ώστε τα Βενιζέλεια να γίνουν θεσμός και για την τεχνική κολύμβηση, όπως ήταν τόσα χρόνια για την κλασική κολύμβηση. Πιστεύουμε πως οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με επιτυχία και φέτος και οι αθλητές μας θα πιάσουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στις Εθνικές ομάδες. Ευχαριστούμε τον ΝΟ Χανίων για την προσπάθεια που κάνει και γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια όπου το τμήμα τεχνικής κολύμβησης ήταν πάντα στο πάνω σκαλί με βάση τις επιτυχίες των αθλητών του».

Οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα σε καλύτερες καιρικές συνθήκες σε σχέση με την πρωινή δράση. Αυτή αναμένεται να συνεχιστεί πρωί και απόγευμα την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι στα Βενιζέλεια λαμβάνουν μέρος 178 αθλητές και αθλήτριες από συνολικά 14 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα