Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Βρετανός σκαρφάλωσε στο Ραδιομέγαρο του BBC και κατέστρεψε το άγαλμα ενός παιδόφιλου γλύπτη (video)

Ένας άνδρας κατέστρεφε επί τέσσερις ώρες, με σφυρί, το αμφιλεγόμενο γλυπτό ενός γνωστού παιδόφιλου καλλιτέχνη που κοσμεί το Ραδιομέγαρο του BBC στο κεντρικό Λονδίνο.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου, όταν ο συγκεκριμένος άνδρας έφτασε στο κτίριο και χρησιμοποίησε μια σκάλα για να φτάσει το γλυπτό ύψους 3 μέτρων στην πρόσοψή του. Το γλυπτό με ονομασία «Πρόσπερο και Άριελ» αποτελεί δημιουργία του γλύπτη και τυπογράφου Έρικ Γκιλ, και έχει προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών πολιτών της Βρετανίας που ζητούν να αφαιρεθεί από το εμβληματικό κτίριο, εξαιτίας των ειδεχθών πράξεων του ανθρώπου που το φιλοτέχνησε. Η σοκαριστική αποκάλυψη ότι ο διάσημος Βρετανός γλύπτης είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τις δύο μεγαλύτερες κόρες του και τον σκύλο του, συνέβη αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του το 1940 και άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα έργα του.

Το γλυπτό «Πρόσπερο και Άριελ», που είναι εμπνευσμένο από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κτίριο του Ραδιομεγάρου του BBC, στο Πόρτλαντ Πλέις. Τοποθετήθηκε το 1933 και απεικονίζει τον χαρακτήρα του μάγου Πρόσπερο από το θεατρικό έργο του «Βάρδου» να στέλνει το αγαθό πνεύμα Άριελ έξω στον κόσμο. «Είχε θεωρηθεί τότε ότι ο Άριελ, ως πνεύμα του αέρα, ήταν ένα ταιριαστό σύμβολο για το νέο μυστήριο της ραδιοφωνίας» αναφέρει το BBC στον ιστότοπό του. Βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσαν βρετανικά ΜΜΕ δείχνουν έναν άνδρα, να χτυπάει με σφυρί το γλυπτό, αφαιρώντας μεγάλα τμήματά του, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον πείσουν να σταματήσει. Τελικά η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιστράτευσε μια ανυψούμενη πλατφόρμα της Πυροσβεστικής για να κατεβάσει τον άνδρα από το κτίριο μετά από 4 ώρες.

Κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» με τους αστυνομικούς, ο άνδρας του οποίου το όνομα δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί εξήγησε ότι η καταστροφή του αγάλματος έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με την Daily Mail, πάνω από 2.500 άτομα είχαν υπογράψει σχετική αίτηση στο παρελθόν, ζητώντας την απομάκρυνση του γλυπτού από το κτίσμα του κεντρικού Λονδίνου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα