Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Βράβευση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα Best City Awards

To χάλκινο (bronze) βραβείο απέσπασε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, στη φετινή τελετή απονομής των «Best City Awards» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της θεματικής κατηγορίας «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση» και για το έργο «Ανάπτυξη ψηφιακής εργαλειοθήκης Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την αναβάθμιση λειτουργικών διαδικασιών & την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Στο πλαίσιο αυτού, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «δημιουργήθηκε:

1.Μια νέα δημοτική πύλη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη με νέες ψηφιακές υπηρεσίες, εφαρμογές και λειτουργίες που συμβάλλουν στην καθημερινή διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών άμεσα και αποτελεσματικά.
2.Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες όπως η τήρηση των διαδικασιών πρωτοκόλλησης των κάθε είδους εισερχομένων εγγράφων και η ηλεκτρονική διανομή τους στις επιμέρους υπηρεσίες».

Αναφερόμενος στην εν λόγω διάκριση του Δήμου, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης επεσήμανε: «Η ανάπτυξη της νέας ψηφιακής εργαλειοθήκης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, υπηρετεί τη στρατηγική της Έξυπνης Πόλης που επενδύει στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός Δήμου ανοιχτής καινοτομίας και εκσυγχρονισμού που αξιοποιεί τις τεχνολογίες ΤΠΕ για να υποστηρίξει και να απλοποιήσει τις διαδικασίες εξυπηρέτησης των πολιτών και τις υπηρεσίες του Δήμου για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα τους» συμπληρώνοντας ότι : «η εν λόγω διάκριση από τα Best City Awards – σε συνέχεια αντίστοιχης βράβευσης το 2021 – έρχεται να επιβραβεύσει την προσπάθεια μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου».

Ποιες είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου:

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ των νέων ψηφιακών υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο έτος στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας περιλαμβάνονται οι εξής:

1.On line Έκδοση Πιστοποιητικών.
2.On line εφαρμογή εξόφλησης βεβαιωμένων οφειλών προς τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
3.Πλατφόρμα Διαβουλεύσεων η οποία επιτρέπει τη δομημένη υποβολή/συλλογή προτάσεων, ιδεών και προβλημάτων από τους πολίτες.
4.On line πλατφόρμα απεικόνισης του Προϋπολογισμού του Δήμου μέσω πινακοποιημένων στοιχείων εσόδων – εξόδων και γραφημάτων.
5.Ψηφιακός Χάρτης Έργων για την αναζήτηση των εν εξέλιξη τεχνικών έργων με σχετικές πληροφορίες (Προϋπολογισμός, Κατάσταση, Φορέας κλπ).
6.Αποθετήριο Μελετών για την αναζήτηση/εύρεση των μελετών που έχουν εκπονήσει οι δημοτικές υπηρεσίες.
7.Πλατφόρμα αναζήτησης αποφάσεων Συλλογικών Οργάνων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα