Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βράβευση Κρητών Επιστημόνων (2-9-22)

Κύριε διευθυντά,

ευθύς εξ’ αρχής διευκρινίζω ότι σε κάθε επίσκεψή μου στον γενέθλιο τόπο -το Ρέθυμνο- αναβαπτίζομαι. Ο κύριος λόγος είναι η ανθρώπινη ζεστασιά, η θελκτική φιλοξενία, μοναδική στην Ελλάδα. Η ευγένεια περισσεύει, άλλος κόσμος. Αισθάνεσαι τον ξένο να νοιάζεται πιο πολύ από τον συγγενή σου. Οι Κρητικοπούλες είναι μελιστάλακτες στην ομιλία τους και εκπληκτικές νοικοκυρές. Όσοι εγκατέλειψαν πριν από χρόνια τον γενέθλιο τόπο έχουν μετανιώσει πικρά, με εξαίρεση τους διακεκριμένους καθηγητές που διαπρέπουν στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αυτοί αποφάσισαν να μεταναστεύσουν επειδή εξοστρακίστηκαν ένεκα της έλλειψης αξιοκρατίας. Οι ξένοι τους προωθούν, τους ενθαρρύνουν και τους τιμούν. Μια και ουδέποτε τιμήθηκαν από την ευρισκόμενη σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο και παραλυσία Ελληνική πολιτεία, ο υπογράφων (εκ μέρους των Κρητών Επιστημόνων και του Συλλ. Φίλων Κλασσικής Μουσικής και Όπερας) τίμησε στις 13-8 στο Ρέθυμνο με μετάλλιο 45 πανεπιστημιακούς εξωτερικού και εσωτερικού καθώς και καλλιτέχνες που τιμούν το Κρητικό όνομα. Ειδικότερα διαπρέπουν στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Yale, Οξφόρδης, Τορόντο, Cambridge, Τουλούζη, JOHN HOPKINS, Pittsburgh κ.λ.π.

Όμοια εκδήλωση θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά με όσους δεν έτυχε να συμπίπτουν οι διακοπές τους με την τωρινή ημερομηνία της βράβευσης.

*Γεώργιος Τρανταλίδης – δικηγόρος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα